Zgodbe

Princesa, ki skače z balkona, in ljubica, ki pospravlja gola

js
13. 10. 2021, 22.00
Deli članek:

Varuhi ljudi na kraljevskem dvoru so postavni in plečati – to vemo iz filmov – in se včasih zaljubijo v svoje varovance – to je znano že vse od monaške princeske Stephanie, ki se je redno zaljubljala v svoje varuhe, ko je bila še mlada in poskočna, in ja, tudi iz filmov. Tudi to vemo, da so ti varuhi silno diskretni in nikoli, prav zares nikoli ne izdajo žgečkljivih podrobnosti o svojih varovancih. Razen seveda takrat, ko o njih napišejo knjigo.

reuters
...

Ali pa takrat, ko kdo napiše knjigo o varuhih in njihovih varovancih, to sta na primer storila Richard Aldrich in Rory Cormac, ki bosta zdaj zdaj izdala knjigo The Secret Royals: Spying and the Crown, from Victoria to Diana. Možakarja se že dolgo ukvarjata z raziskovanjem tajnih in varnostnih služb, pa sta zdaj pod drobnogled vzela najvišje predstavnike britanskega dvora in njihove čuvaje.

Knjige vam sploh ni treba brati, najbolj žgečkljive odlomke je prijazno objavil tabloid Daily Mail. Najsočnejši od sočnih je seveda del, ki govori o Charlesu in Diani v času, ko je njun zakon razpadal in sta oba iskala tolažbo v tujih posteljah. Njuni varuhi takrat čisto zares niso imeli lahkega dela. Veliko predčasno sivih las jim je povzročala Diana, ko se je zaljubila v Jamesa Hewitta in ga obiskovala v hiši njegove mame. Sprva jo je svojim varuhom kar pobrisala, preprosto izginila je. Seveda so se tresli – zanjo in za svojo službo. A je Hewitt zanje pokazal veliko razumevanja in je sodeloval z njimi. Charles je medtem s svojim astonom martinom obiskoval Camillo Parker Bowles, ki je živela slabih trideset kilometrov stran od njegovega posestva Highgrove. A princ je bil zelo discipliniran, svojega telesnega stražarja je vedno vzel s seboj.

Veliko bolj pa so bile stvari zapletene v Londonu, v Kensingtonu, kjer sta Hewitt in Camilla živela tako rekoč nasproti drug drugega, zraven je bil pa še štab palestinske organizacije PLO. Kateremu varuhu ob tem ne bi šli lasje pokonci? Camilla, so vedeli povedati angeli varuhi, je imela simpatično navadico, da je hišo čistila povsem gola. Hewitt se je nekoč po naključju ozrl skozi okno in zagledal Camillo v Evinem kostimu. Kar je bilo malce nerodno, njen mož je bil Hewittov poveljnik v vojski.

Več v reviji Zarja Jana št. 42, 12,10.2021

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov