Zgodbe

Lunin koledar 2010

Renata Ucman
10. 1. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Luna, naša zvesta sopotnica, močno in vsestransko vpliva na naše življenje - tudi na vrt, rast in nego rastlin, vsakdanja opravila in različna druga področja. Za mnoge je luna najboljša prijateljica pri hujšanju. Pred vami je zato koledar luninih men v letu 2010 in številni nasveti astrologinje Mete Malus.

Luna, naša zvesta sopotnica, močno in vsestransko vpliva na naše življenje – tudi na vrt, rast in nego rastlin, vsakdanja opravila in različna druga področja. Za mnoge je luna najboljša prijateljica pri hujšanju. Vendar se očiščevalne, po navadi štiriindvajseturne diete ne lotimo le v času polne lune, temveč ob vseh luninih menah, tudi ob zadnjem krajcu, prazni luni in prvem krajcu. Kako in s kakšno dieto? Pred vami je zato koledar luninih men v letu 2010 in številni nasveti astrologinje Mete Malus, kako lunine vplive izkoristimo sebi v dobro in v pomoč. Za kaj je ugoden čas, ko je luna v posameznih zodiakalnih znamenjih? Kako po luni vrtnarimo ali si z njo pomagamo do lepote?

 

 

KOLEDAR LUNINIH MEN ZA LETO 2010 Kako se ravnamo po koledarju luninih men? Vsebuje dan, ko nastopi neka lunina mena, čas in vrsto lunine mene, pa tudi zodiakalno znamenje, v katerem je takrat luna. Tak koledar nam je v pomoč pri hujšanju, saj se ga lahko lotimo ob vseh štirih luninih menah in pri tem vztrajamo 24 ur, ali pa ta čas izkoristimo za začetek nove, daljše shujševalne diete. O vplivu lune na nas Luna močno vpliva na vso naravo, živo in neživo. »Že od nekdaj so se ljudje na različnih delovnih področjih ravnali po njenih zapovedih. Upoštevali so zlasti njene mene, torej ščip, zadnji krajec, mlaj in prvi krajec. V zadnjem času pa čedalje bolj upoštevamo tudi lunine položaje v različnih zodiakalnih znamenjih. Pri tem njene učinke povezujemo zlasti z astrološkim elementom posameznega znamenja, kot so voda, ogenj, zrak in zemlja. Luna je »hitro« nebesno telo, saj potrebuje dva do tri dni za prehod enega. Zato vsak dan prinaša kakšno zanimivost,« pripoveduje astrologinja Meta Malus in še dodaja, da je zato vredno poskusiti in tako oživljati stike z naravo, od katere se v hitrem vsakdanjiku čedalje bolj oddaljujemo. Luna v posameznih zodiakalnih znamenjih Luna v vodnarju Luna v vodnarju: zanjo velja, da je izvir novih zamisli. Sledi sodobnim tokovom ali jih kar sama ustvarja. »Čustva so pri tem bolj v ozadju, lahko bi rekli tudi površna. Prednost daje razumu. Vendar spodbuja tudi k poglobljeni duhovnosti, ki pa se izraža zlasti humanistično. Ne prenaša formalnih ovir, potrebuje veliko manevrskega prostora in osebne svobode. Trajni stiki z ljudmi jo obremenjujejo, nagiba se k neodvisnosti,« pojasnjuje. Luna v ribah Med najmočnejše značilnosti lune v ribah ne spada vztrajnost na poti do zastavljenih ciljev. Zagotovo pa ta sodi med najbolj umetniško nadarjene, občutljive, ranljive in čutne. »Pogosto jo pestijo notranji strahovi, potiska tudi v nekakšno hrepeneče malodušje. Ugodno vpliva na trgovino. Je zaščitnica poezije, ekologije, filozofije,« pravi in dodaja, da je med vsemi znamenji v tem najmanj maščevalna. Luna v ovnu Luna v znamenju ovna, pravi, spada med »najživahnejše«. Premore ogromno energije. Taki dnevi so zato primerni za vzpenjanje proti najzahtevnejšim ciljem. Res pa je, da je čustveno precej nemirna. Domišljijo nenehno usmerja ustvarjalno. Precej pustolovska je, zato so včasih akcije slabše organizirane. Ljudje so pogumnejši, pojasnjuje, nekateri celo tako, da prav izzivajo nevarnosti. Prebuja strasti in povzroča vznemirljiva poznanstva, pa tudi ljubezni na prvi pogled. Koledar luninih  men za hujšanje in nasvete astrologinje Mete Malus najdete v Jani, 5. januar 2010 

Estrada

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste