Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Pečenje: 45 minut
Mariniranje: 24 ur
Na osebo: 510 kalorij
Sestavine: 1 kg piščančjih kosov (bedra, prsi) * sol * 10 žlic kisa * 1 košček svežega ingverja (4 cm) * 3 stroki česna * 300 g polnomastnega jogurta * pol žličke mletega čilija * 2 žlički mlete sladke paprike * 1 žlička mletega zvezdastega janeža * pol žličke mletega popra * pol žličke mlete kurkume * 1 žlička naribanega muškatnega oreščka.
Priprava: Piščančje kose oplaknemo in popivnamo do suhega. Olupimo kožo in jo zavržemo. Prsne kose razrežemo na dvoje, bedra pustimo cela. Meso večkrat nekoliko zarežemo, da bodo začimbe laže pronicale v globino. Kose zložimo drugega poleg drugega na pladenj. Posolimo jih in pokapljamo s kisom. Pokrijemo in pustimo stati 1 uro. Ingver in česen olupimo in na tanko naribamo. V veliko skledo damo jogurt in začimbe. Premešamo. V jogurt položimo piščančje kose in jih obrnemo, da so obdani z omako. Pokrijemo jih in pustimo v marinadi od 6 do 24 ur. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Marinirane piščančje kose vzamemo iz omake in zložimo na pekač, prekrit s kosom aluminijaste folije. Damo v pečico in pečemo 45 minut. Vmes piščanca večkrat premažemo z marinado – nanašamo jo s čopičem. S konico noža preverimo, ali je meso že dovolj pečeno. Nož zapičimo v meso: če izteče bister sok, je jed pripravljena.
Nasvet: Piščanca ponudimo s solato, na primer z naribanim zeljem, ki mu po želji dodamo tudi še topel, narezan kuhan krompir.