Zgodbe

Čudežno olje konoplje

Jana
17. 5. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Olje iz indijske konoplje je po besedah, izkušnjah in vedenu Ricka Simpsona, najboljše zdravilo za mnoge bolezni, tudi za raka.

»Nihče še ni umrl od olja iz indijske konoplje, to je najboljše zdravilo na tem planetu in pozivam kogarkoli, naj mi dokaže nasprotno. Ljudem želim povedati, da je upanje in da je vse odvisno od tega, kako hitro bo to zdravilo na voljo. Ne želim si nasilja ali kakršnekoli revolucije, ampak dejstvo je, da tudi zdravniki, politiki, odvetniki, policisti in njihove družine trpijo za raznimi boleznimi povsem brez potrebe. Zato moramo vlade pozvati k sodelovanju. Začnimo delovati na podlagi resničnega znanja namesto vse te propagande in nesmislov!« S temi besedami je Rick Simpson, kanadski borec za pravico do zdravljenja z indijsko konopljo, pojasnil, zakaj hodi po svetu in promovira njene številne zdravilne lastnosti ter zakaj je prišel v Slovenijo.

Kdaj, kako in zakaj ste se lotili destilacijskega postopka, s katerim pridobite zdravilno olje iz indijske konoplje? Najprej ste ga izdelali zase.        
Da, seveda. Olje sem naredil, ker sem potreboval nekaj za boljši spanec in je vse, kar mi je bila ponudila uradna medicina, mojo nespečnost le še poslabšalo. Tako sem nekega dne vprašal osebnega zdravnika, kaj meni o moji ideji, da bi proizvedel esencialno olje iz konopljine rastline, torej kot nadomestilo za kajenje konopljine rastline. Prosil sem ga za recept, a me je seveda zavrnil, strinjal pa se je, da bi bila izdelava esencialnega olja nekoliko skladnejša z medicinskimi načeli. Tako sem torej začel proizvajati olje in ga uživati, zato da bi si izboljšal zdravstveno stanje, in delalo je čudeže na mojem telesu.
Kaj se je dogajalo z vami, ko ste ga preizkusili?
Po zaužitju sem postal zelo zaspan. Po poškodbi glave sem neprestano, štiriindvajset ur na dan, slišal zvenenje, zaradi česar nisem mogel spati. Ko pa sem vzel olje, sem se umiril in z lahkoto zaspal. Bilo je torej zelo učinkovito pri mojih tegobah. Seveda na začetku nisem niti sanjal o tem, da bi bilo lahko tako izjemno učinkovito pri drugih bolezenskih stanjih. Ampak zatem sem bil priča nešteto čudežem pri drugih ljudeh.
Kaj je v konopljinem olju tako zdravilnega?
To olje je kanaboid. V njem je v ravnovesju kakšnih šestdesetih kanaboidnih sestavin, ki so zelo zdravilne in jih najdemo v vseh sortah konoplje. Sestavine, ki jih najdemo v kakovostni indijski konoplji, imajo sijajno lastnost, da ubijajo rakave celice, hkrati pa zdravijo vsa mogoča bolezenska stanja, kot so artritis, diabetes, kronična bolečina … Olje iz indijske konoplje je izjemno zdravilo za kožnega raka, za raka v zadnjem stadiju. Poleg tega, da ga zaužijemo, se lahko uporabi na površini kože, možnosti je tako rekoč neskončno. To olje je najboljše možno zdravilo. Od njega ne moremo postati odvisni in je popolnoma neškodljivo.
Zakaj ste začeli z njim pomagati tudi drugim ljudem – in to zastonj?
Poznal sem veliko ljudi s kožnimi boleznimi, kožnim rakom in podobnimi težavami. Na začetku sem večinoma zdravil razne kožne bolezni in kožnega raka. Po enem letu, ko sem užival to olje, sem opazil veliko zdravilnih učinkov, zato sem ga začel dajati ljudem z rakom v zadnjem stadiju, in rezultati so bili čudoviti. Zakaj sem olje delil zastonj –  preprosto, gojil sem rastline, naredil zdravilo in ga dal ljudem. In mislim, da naj bi tako delovala medicina. Sprašujem se, zakaj imamo tako draga zdravila. To zdravilo pa sem lahko v celoti naredil doma, ampak oblast v Kanadi se ni strinjala.
V vaših filmih so dokumentirane zgodbe ljudi, bolnikov, ki jim je olje pomagalo premagati bolezen – prepričljive so.
Ti ljudje so preprosto govorili resnico. Nobeden ni prejel plačila, da bi nastopil v dokumentarnem filmu. Trpeli so zaradi različnih bolezni in v svojem pričevanju so bili iskreni. Naš namen ni bil karkoli prodajati: le posredovali smo znanje ljudem, da so si lahko sami izdelali učinkovito zdravilo in si rešili življenje.
Pri kakšnih zdravstvenih težavah po vaših izkušnjah pomaga olje indijske konoplje?
Ne morem vam povedati za kakršnokoli bolezensko stanje, kjer olje ne bi pomagalo – zdravilno je za vse telo. Uravnava celoten organizem, razstruplja, uporabimo ga lahko v vseh zdravstvenih stanjih. Izzval sem uradno medicino, naj mi pokaže katerokoli zdravilo, ki ga ima, za kakršnokoli bolezen, ki učinkuje bolje kot to olje. Vem, da ga nima. Nima zdravila, ki bi bilo v kakršnemkoli zdravstvenem stanju vsaj približno tako učinkovito, kot je olje iz indijske konoplje. In kar je bistveno: je neškodljivo. Kar uporablja uradna medicina, so večinoma kemikalije in strupi, ki zelo škodijo zdravju, hkrati pa veliko teh zdravil povzroča močno odvisnost. Konopljino olje pa ne povzroča nikakršne zasvojenosti.
V preteklosti se je indijska konoplja uporabljala v zdravstvene namene tudi pri nas. Kako je s tem v Kanadi? In kakšne so negativne posledice uporabe olja?
Leta 1932 so z zakonom prepovedali uporabo te rastline. Do začetka 20. stoletja pa so množično proizvajali zdravila iz nje. Torej vse do leta 1932, ko je uporaba indijske konoplje postala nelegalna. In to je zame popolnoma neumno in nesmiselno, saj je bilo očitno, kako zdravilna je ta rastlina. Trenutno uporabljam za izdelovanje zdravila indijsko konopljo. Konoplja sativa je, na primer, zelo primerna za zdravljenje zlasti kožnih bolezni, hkrati pa sem ugotovil, da olje iz nje učinkuje zelo energetsko, jaz pa si ne želim pacientov z rakom v zadnjem stadiju s presežkom energije. Želim si, da so umirjeni in da počivajo, saj je to del zdravilnega procesa. Indijska konoplja  ima ta pomirjajoči učinek. In kot sem rekel, ni zdravljenja na tem svetu, ki bi bilo manj škodljivo: ni mogoče vzeti prevelikega odmerka; nobene nevarnosti ni pri jemanju olja.

Več v Jani št. 20

Tekst: MIŠA ČERMAK, foto: IVO MIJOŠEK IN OSEBNI ARHIV

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste