Nasveti

Koruza, muza poletnih jedi

Lara Jelen
26. 7. 2024, 06.00
Deli članek:

Ko ne veste, kaj bi pripravili za kosilo, se spomnite na koruzo. Ta okusna in vsestranska poletna zelenjava nas bo navdihnila, da pripravimo nekaj zavidljivo dobrega. Tekst: L. J. Foto: PROFIMEDIA

Profimedia
Piščančja enčilada

Piščančja enčilada

Sestavine

  • ½ čebule
  • 1 rdeča paprika
  • 1 pločevinka črnega fižola
  • 2 žlici olivnega olja
  • 400 g kuhanega piščanca
  • 200 g koruze
  • paprika jalapeno po okusu
  • 200 g sesekljanega paradižnika
    200 g paradižnikove omake
  • sol
  • mlet črni poper
  • koruzne tortilje
  • 300 g sira za ribanje
  • pest svežega koriandra
  • 120 g kisle smetane

Priprava

1. Očistite čebulo in papriko ter ju narežite na kocke. Fižol operite.

2. V veliki ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in papriko ter pražite 5 minut, vmešajte sesekljanega (kuhanega ali vsaj popečenega) piščanca, fižol, koruzo in sesekljano papriko. Pražite še 5 minut, nato dodajte sesekljan paradižnik ter začinite s soljo in poprom.

3. V pekač vlijte paradižnikovo omako in nanjo položite približno 3 tortilje. Dodajte približno tretjino piščančje mešanice, razporedite in potresite s tretjino sira, postopek ponovite še v dveh plasteh.

4. Pecite v ogreti pečici pri 180 °C približno 30 minut. Postrezite s kislo smetano, koriandrom in sesekljanim poprom.

Še več slastnih receptov iz koruze vas čaka v reviji Jana,  št. 30, 23. julij, 2024.