Piščančja enčilada
Sestavine
- ½ čebule
- 1 rdeča paprika
- 1 pločevinka črnega fižola
- 2 žlici olivnega olja
- 400 g kuhanega piščanca
- 200 g koruze
- paprika jalapeno po okusu
- 200 g sesekljanega paradižnika
200 g paradižnikove omake - sol
- mlet črni poper
- koruzne tortilje
- 300 g sira za ribanje
- pest svežega koriandra
- 120 g kisle smetane
Priprava
1. Očistite čebulo in papriko ter ju narežite na kocke. Fižol operite.
2. V veliki ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in papriko ter pražite 5 minut, vmešajte sesekljanega (kuhanega ali vsaj popečenega) piščanca, fižol, koruzo in sesekljano papriko. Pražite še 5 minut, nato dodajte sesekljan paradižnik ter začinite s soljo in poprom.
3. V pekač vlijte paradižnikovo omako in nanjo položite približno 3 tortilje. Dodajte približno tretjino piščančje mešanice, razporedite in potresite s tretjino sira, postopek ponovite še v dveh plasteh.
4. Pecite v ogreti pečici pri 180 °C približno 30 minut. Postrezite s kislo smetano, koriandrom in sesekljanim poprom.
Še več slastnih receptov iz koruze vas čaka v reviji Jana, št. 30, 23. julij, 2024.