Nasveti

Iz babičine shrambe: Izvrstna solata z redkvicami

Metka McCully Žigon
17. 6. 2024, 05.00
Deli članek:

Redkvice so izredno zdrava in okusna zelenjava. Urejajo prebavo, čistijo dihalne poti, so nizkokalorične ter po najnovejših raziskavah varujejo pred številnimi oblikami raka. Navadno jih na tanko narežemo k zeleni solati. Pri nas doma jih radi pripravljamo tudi same v solati skupaj z ribanim parmezanom. Teta Nada pa je zadnjič vse prijetno presenetila z naslednjo solato iz redkvic in sladkega janeža. Tekst: METKA McCULLY ŽIGON foto: SHUTTERSTOCK

revija Jana
Izvrstna solata z redkvicami

Izvrstna, sveža, zdrava in svežega okusa se poda v vsak solatni bife ali kot priloga k jedem na poletnih zabavah.

Sestavine

·         250–400 g svežih rdečih redkvic

·         1 gomolj in zelenje sladkega janeža

·         sol, poper, olivno olje

·         1 žlička medu

·         sok ene limone ali ene pomaranče

Priprava
1. Redkvice očistite, operite in narežite na res tanke rezinice.
2. Kar se da na tanko zrežite tudi janežev gomolj, zelenje pa sesekljajte.
3. Vse sestavine zmešajte v skledi ter prelijte s polivko iz soli, popra, olivnega olja, medu in limoninega soka. Še enkrat premešajte in pustite nekaj ur v hladilniku, preden postrežete, da se okusi povežejo.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,   št. 24, 11. junij, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!