Sestavine
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 2–3 korenčki
- 2 stebli zelene
- 2–3 krompirji
- 3–5 špargljev
- 1 skodelica graha (če še nimate mladega, bo v redu tudi zamrznjen)
- 100 ml sladke smetane
- 1,5 l juhe ali vode
- sol, poper
- 1/2 žličke sladke paprike, 1/4 žličke kurkume v prahu
- malo origana, timijana in rožmarina
Priprava
1. Čebulo sesekljajte in popražite, da postekleni, dodajte česen, nato narezan korenčke, zeleno, beluše in krompir. Zelenjava naj bo narezana na manjše koščke. Dodajte začimbe po lastnem okusu.
2. Malo prepražite, nato zalijte z juho in smetano. Kuhajte približno 20 minut, da se zelenjava zmehča.
3. Dodajte še grah in kuhajte še od 3 do 5 minut.
4. S paličnim mešalnikom malo zmeljite, a ne preveč, tako da del zelenjave ostane še v koščkih.
5. Potresite s svežim sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom in postrezite.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 22, 28. maj, 2024.