Nasveti

Plavajoča jajca

Metka McCully Žigon
4. 5. 2024, 04.04
Deli članek:

To jed navadno pripravlja moja mama in je izvrstna priloga, omaka k mesninam z žara. Pripravljena je res v trenutku.

fotografija Pixabay
Jajca. hrana

Jogurt naredi jed lahko in osvežilno, drobnjak pa še okusnejšo. Uporabite le svež drobnjak. Če ga nimate, lahko narežete zelenje mlade čebule, čemaž, česnovko ali peteršilj. Meni je najbolj všeč z drobnjakom, ki ga dam res veliko.

Sestavine

·         1 ali dva velika šopka drobnjaka

·         1 lonček kisle smetane

·         2 lončka navadnega jogurta

·         olivno olje (par žlic)

·         sol, poper po okusu

·         4–6 v trdo kuhanih ali na oko pečenih jajc

Priprava

1. Jajca trdo skuhamo in pustimo, da se ohladijo. Če nam je ljubše, jih lahko spečemo na oko.
2. Drobnjak očistimo, operemo in res na drobno sesekljamo. V večji skledi zmešamo vse preostale sestavine: kislo smetano, jogurt, sol, poper, drobnjak in olivno olje.
3. Olupimo jajca (če smo jih v trdo skuhali) in jih prerežemo na pol. Položimo jih na zmes v skledi s prerezano stranjo navzgor. Če želimo, okrasimo s cvetovi drobnjaka. Postrežemo hladno iz hladilnika.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 18, 29. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

parfum, darilo, prazniki, bozic, december, soliver
Zanimivosti

Izberite vonj, ki bo pisan na kožo

IMG_29BC6AFF4E04-1
Zanimivosti

Ko si invalid, se pri ljudeh zabriše realen pogled na tvoje delo

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu