Gratinirani beluši
Sestavine
500 g belušev
150 g šunke
1 jajce
100 ml smetane
70 g parmezana
sol
poper
peteršilj
Priprava
1. Očiščene beluše (tako imenujemo bele šparglje, lahko pa brez zadržkov uporabite tudi kar zelene) položite v vrelo osoljeno vodo. Kuhajte približno 5–7 minut, nato jih odstranite iz vode in dobro odcedite.
2. Po dva ali tri kose jih skupaj zavijte v tanke rezine šunke ali pršuta in razporedite v pekač.
3. Stepite jajce s smetano, ščepcem soli in poprom. Na koncu vmešajte v zmes dve tretjini naribanega parmezana. S tem prelijte beluše, potresite s preostalim naribanim sirom, postavite v ogreto pečico in počasi pecite približno 15 do 20 minut.
Še več receptov za pripravo jedi iz špargljev vas čaka v reviji Jana, št. 16., 16. april, 2024.