Sestavine (za 6 kozarčkov)
80 g mlečne čokolade
2 lista želatine
400 ml smetane za stepanje
40 ml polnomastnega mleka
40 ml viskija
cimet za posipanje
Za čokoladno dekoracijo:
60 g temne čokolade s 70 % kakava
120 ml smetane za stepanje
1 žlica medu
Priprava
1. Mlečno čokolado stopite nad vodno paro, v skodelici z mlekom in 200 g smetane za stepanje. Želatino namočite v hladno vodo in pustite, da nabrekne. Preostalo smetano stepite.
2. V stopljeno čokolado dodajte zmehčano želatino, dobro zmešajte, da se želatina razpusti, nato pa previdno in na rahlo primešajte k stepeni smetani. Dodajte še viski. Postavite v hladilnik in pustite počivati vsaj 3 ure ali še raje čez noč.
2. Za čokoladno dekoracijo nad vodno paro v skodelici z 30 ml smetane raztopite 60 g temne čokolade. Preostalo smetano čvrsto stepite. V stopljeno čokolado primešajte med, nato pa oboje skupaj primešajte stepeni smetani. Postavite v hladilnik vsaj za 3 ure ali čez noč.
3. Ohlajeno čokoladno peno razdelite v okrasne kozarce. S temno čokoladno kremo napolnite slaščičarsko vrečko in jo nabrizgajte na čokoladno peno. Posujte s cimetom in postrezite.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 14., 2. april, 2024.