Sestavine
· listnato testo (1 zavitek)
· 1 čebula
· ½ kg očiščenih artičokinih srčkov
· 3 žlice ribanega sira
· 250 g skute
· 2 jajci
· olje, sol, poper, peteršilj
Priprava
1. Najhitreje bo pripravljena, če boste uporabili kar kupljeno in razvaljano listnato testo. Dajte ga v pomaščen pekač, tako da z njim naredite še majhen rob (1 cm).
2. Za nadev uporabite le sveže srčke artičok. Vloženi za ta recept niso primerni. Čebulo na drobno nasekljajte in prepražite v ponvi na žlici olivnega olja, zraven nato dodajte še sesekljane srčke artičok. Začinite s soljo in poprom ter pokrito dušite približno 10 minut. Pazite, da se ne zažge.
3. Medtem v skledi posebej zmešajte skuto, jajci, sir in sesekljan peteršilj. Podušeno zmes z artičokami vlijte na testo, čez vse pa še skutno zmes. Pecite v ogreti peči na 180 stopinjah Celzija od 45 do 50 minut. Skupaj s svežo solato postrežemo za predjed.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 13., 26. marec, 2024.