Sestavine za dve osebi
- 200 gramov testenin po izbiri (lahko polžki, metuljčki, špageti …)
- 3 male pločevinke tune v olju (ali dve večji)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici kisle smetane
- pol decilitra sladke smetane (lahko tudi smetane za kuhanje)
- sol, poper, malo muškatnega oreščka
Priprava
1. Testenine skuhamo al dente po navodilih z embalaže in jih odcedimo.
2. V veliko ponev odlijemo olje iz ene pločevinke tune (drugo olje zavržemo, da omaka ne bo premastna), na njem popražimo na drobno nasekljano čebulo in česen.
3. Nato dodamo tuno in z vilicami razdrobimo ribje meso ter ga pražimo, dokler ne postane rahlo rjavkasto.
4. Na koncu dodamo še kislo in sladko smetano, posolimo in popramo po okusu ter začinimo še z malce muškatnega oreščka.
5. Z omako prelijemo testenine ali pa ravnamo kot Italijani – testenine stresemo v omako in na rahlo premešamo. Preprosta, a zelo okusna jed gre vsem v slast.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 4., št. 5., 30. januar, 2024.