Jenny Goodman, zdravnica in nutricionistka, v knjigi Kako preživeti v toksičnih časih predlaga, da svojo prehrano prilagodimo letnim časom. Decembra, januarja in februarja bodite mesojedci, piše. Marca, aprila in maja pa bi bilo po njenem najbolje, če bi preklopili na vegetarijansko hrano.
Piščanec z limono in medom
Sestavine
- 1 kg piščančjih beder in perutničk (ali drugih delov piščančjega mesa)
- 2 bio limoni
- 250 g korenja
- sol
- mlet črni poper
- olje
- nekaj vejic timijana
- 100 ml piščančje juhe (lahko iz kocke)
- 2 žlici medu
- naribana lupina 1 bio limone
Priprava
1. Limone operite in narežite na rezine. Očistite korenje in ga narežite na poljubne koščke.
2. Vse sestavine razporedite v pekač, začinite s soljo in poprom ter pokapajte z oljem. Dodajte vejice timijana. Pecite v pečici pri 190 °C približno 15 minut. Nato v približno 500 ml vode zmešajte jušno kocko ter prelijte piščanca in zelenjavo.
3. Med zmešajte z limonino lupino in približno žlico olja. Piščanca vzemite iz pečice in ga natrite s to pasto. Preostalo pasto dajte v pekač. Pecite, dokler se meso in zelenjava ne zmehčata (še približno 30 minut). Postrezite z belim kruhom, pečenim krompirjem ali rižem.
Nadaljevanje prispevka z recepti vas čaka v reviji Jana, št. 4., št. 5., 30. januar, 2024.