Sestavine za okrogel pekač premera 18 cm
PODLAGA
120 g stopljenega masla
250 g mletih piškotov
malo ledenega čaja ali kakšnega drugega soka (žlica ali dve)
KREMA
400g kremnega sira
40–50 g sladkorja v prahu
150 g bele čokolade
200 g stepene sladke smetane
PRELIV
150 g stopljene bele čokolade
120 g sladke smetane (je ne stepamo)
Priprava
1. Sestavine za podlago premešamo, potlačimo ob dno pekača in damo za pol ure v hladilnik.
2. Pripravimo kremo. Belo čokolado stopimo nad vodno paro ter primešamo kremnemu siru in sladkorju. Na koncu dodamo še stepeno smetano in kremo namažemo na piškotno dno. Damo za 3 ure v hladilnik.
3. Naredimo še preliv. Z žlico zmešamo stopljeno belo čokolado in sladko smetano (je ne stepamo). Preliv polijemo in razmažemo po kremi ter damo belo princesko še za pol ure v hladilnik. Okrasimo s piškotnimi drobtinami.