Pica s polento in zelenjavo
Za štiri osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 250 g instantne polente, 200 ml paradižnikove omake, 100 g šampinjonov, 1 žlička rdeče mlete paprike, 1 rdeča čebula, pest češnjevih paradižnikov, šopek bazilike, mešanica suhih zelišč (timijan, origano, rožmarin), sol, poper, oljčno olje.
Priprava: Instantno polento skuhamo po navodilih z embalaže, nato pa še vročo razprostremo po pekaču za pico, ki smo ga namazali z maslom in obložili s papirjem za peko. Naredimo nekoliko višji rob. Pripravimo nadev: paradižnikovo omako blago solimo in popramo, potresemo z zelišči ter prelijemo po osnovi iz polente. Nanjo naložimo koščke zelenjave in listke bazilike. Vse pokapljamo z oljčnim oljem. Pico damo v ogreto pečico in jo pri temperaturi 180 stopinj pečemo 20 minut. Ponudimo še vročo.
Različica: Na pico iz polente lahko damo tudi druge sestavine: razne vrste sira, šunko, ribje fileje, pršut ali še drugo zelenjavo in dodatke, na primer bučke, jajčevce ali olive.
Več v Zarji št. 4, 23.1.2018
***null***