Poletno jagodičje je osnova za pripravo vrhunskih sladic. Dišeče jagode, osvežujoče borovnice, sladke maline ali kiselkasti ribez, zraven pa sladek sirček, stepena smetana, biskvitno testo, sladek beljakov sneg ali popečena pena … recepti so največkrat preprosti, okusi pa preprosto nebeški! Le kdo se ne bi pustil zapeljati?
Sekundni jogurtov sladoled z jagodičjem
Za 4 osebe
Priprava: 2 minuti
Sestavine: 250 g mešanega jagodičja (zamrznjenega) * 250 g grškega jogurta * 1 žlica tekočega medu ali javorovega sirupa.
Jagodičje (lahko vzamemo eno samo vrsto, lahko mešanico jagodičja, ki ga imamo pri roki) mora biti globoko zamrznjeno – ali zamrznjeno kupimo ali pa sveže sadje zamrznemo v domačem zamrzovalniku. Damo ga v sekljalnik skupaj z jogurtom in medom. Vključimo sekljalnik na najvišjo stopnjo in pustimo 20 sekund, da se sestavine povežejo v gladek sadni sladoled. Naložimo ga v ohlajene posodice, okrasimo s svežim jagodičjem in takoj ponudimo.
Več v Zarji št. 25, 20.6.2017