Za ljubitelje klasike
Klasični adventni venček vsebuje klasične sestavine: smrekove veje, posušene pomaranče, cimetove paličice, bele svečke in bele bunkice ter zvezdice, medtem ko mu malenkost sodobnega pridiha dodamo s kančkom bršljana in belo pentljo.
Za osnovo uporabimo obroč, narejen iz gobe za aranžiranje (kupimo ga lahko v cvetličarnah, tudi na spletu), ki ga prepojimo z vodo. V gobo zapičimo smrekove vejice, da dobimo lepo, polno obliko, nato pa okoli smrekovih vejic navijemo še bršljan. Med zelenje namestimo podstavke za sveče, na katere postavimo sveče, ki so sorazmerne debeline z zeleno podlago. Ker želimo, da pri venčku v ospredje stopi zelenje, ne pretiravamo z dekorjem. Na venček pritrdimo belo pentljo, cimetove paličice, posušene kroge pomaranč ter nekaj belih bunkic in naš venček je pripravljen, da v stanovanju zasede častno mesto. Ker je osnova prepojena z vodo, je dobro, da je venček na krožniku, v katerega lahko sčasoma dolijemo malo vode, da ostane zelenje sveže.
Celoten tekst o izdelavi adventnih venčkov preberite v reviji Zarja št. 23, 24.11.2015