Mesni narastek z bučo
Za 3 osebe
Priprava: 1 ura
Pečenje: 45 minut
Sestavine: 1 čebula * 1 strok česna * 4 suhi datlji * 1 žlica olja * 350 g mešanega mletega mesa * 2 žlički paradižnikove mezge * sol * poper * za noževo konico mletega cimeta * 350 g očiščene buče hokaido * 2 žlici staljenega masla * pol šopka peteršilja * 100 g kisle smetane.
Priprava: Čebulo, česen in datlje na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in prepražimo mleto meso, da svetlo porjavi. Dodamo čebulo in česen, premešamo ter pražimo 2 minuti. Primešamo paradižnikovo mezgo in na hitro še malo prepražimo. Prilijemo 2,5 dl vode in dodamo sesekljane datlje. Pustimo, da zavre. Solimo, popramo in začinimo s cimetom. Bučo očistimo – semenje in vlaknasti del odstranimo z žlico. Nato bučo z lupino vred naribamo. Solimo in popramo. Primešamo tudi 1 žlico staljenega masla. Model za narastke namastimo z 1 žlico masla. V model damo mleto meso, na vrh pa naribano in začinjeno bučo. Postavimo v vročo pečico in pečemo pri 200 stopinjah v spodnji tretjini pečice 45 minut (ventilacijska pečica ni primerna). Pečeni narastek potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo s kislo smetano.