Nasveti

Podaljšajmo poletje

Jana
22. 9. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Če želimo v teh jesenskih dneh ohraniti svežino in (varno) porjavelost kože, moramo uporabiti nekatera druga kozmetična sredstva kot doslej in spremeniti nekaj navad.

Poletja je nepreklicno konec in tudi sonce izgublja svojo moč. Če želimo v teh jesenskih dneh ohraniti svežino in (varno) porjavelost kože, moramo uporabiti nekatera druga kozmetična sredstva kot doslej in spremeniti nekaj navad.

1. Lasje in polt
Z uporabo primerne barve za lase zgolj na nekaj pramenih je lahko koža videti temnejša tudi brez sončenja. Najbolje je uporabiti tri odtenke barve, ki se stopnjujejo po svetlosti, tako da je najtemnejši le malenkost svetlejši od barve naših las. Izogibati se moramo medenim in zlatim odtenkom, saj kožo nekoliko pobledijo. Najboljši učinek bomo dosegli z uporabo pepelnatih odtenkov. Barvani prameni bodo videti naravnejši, če barvo nanesemo na pramene las okoli obraza in na vrhu glave.

2. Korenčkovo olje
To olje ni le odlično sredstvo za regeneracijo kože, temveč tudi za ohranjanje porjavelosti. Zaradi beta-karotena je nekoliko oranžno obarvano, kar daje koži videz večje porjavelosti. Najlaže ga je uporabiti na čisti koži pred spanjem.

3. Puder v prahu
Precej lažje ga je uporabljati kot kreme za samoporjavitev, saj ga lahko z metlico enakomerno razporedimo po koži in po nanašanju se ne pozna na notranji strani dlani.

4. Vitaminski napitek
Iz polovice manga, enega korena, desetih črnih rozin, polovice jabolka in skledice malin lahko pripravimo napitek, ki je poln vitaminov in podaljšuje poletje na naši koži in v telesu. Da bo učinek viden, ga moramo pri zajtrku piti vsaj teden dni.

5. Čarobni čaj
Za večjo porjavelost lahko uporabimo tudi črni čaj, ki ga pripravimo kot po navadi in  postavimo čez noč v hladilnik. Naslednje jutro spijemo pol skodelice ohlajenega čaja, preostalega pa z vato nanesemo na obraz in dekolte ter počakamo, da se koža posuši.

6. Nega za čiščenje kože
Namesto močnega čistilnega mleka, ki ga uporabimo zvečer, si izberemo blažje čistilno mleko ali kremo. Uporabimo ju zjutraj in zvečer, koža pa je dlje videti sijoča.

7. Vlažnost kože
Vlažnost kože ohranja tako elastičnost kot porjavelost kože. Navlažena koža je videti bolj sijoča in temnejša. Za dodaten porjavitveni učinek si izberemo kremo ali mleko za telo, ki vsebuje vitamin C in sestavine čaja ali polifenole sadja, ki spodbujajo melanin.

8. Čopič in razpršila
Učinek samoporjavitvenega razpršila bo videti naravnejši z dodatno uporabo čopiča. Ko uporabimo razpršilo, ga lahko s čopičem enakomerneje razporedimo. Z razpršilom pa ne smemo pretiravati, sicer barva kože ne bo več videti naravna. Če imamo že nekoliko porjavelo polt, uporabimo razpršilo enkrat na teden, drugače pa enkrat v dveh ali treh tednih.

9. Barvila za ustnice
Že ustrezno barvilo za ustnice lahko ustvari videz močnejše porjavelosti obraza. Učinek je najboljši predvsem z uporabo glosa in ne šmink. Med barvami pa so najučinkovitejši oranžni odtenki, zaradi katerih se zdijo zobje svetlejši in koža temnejša.

10. Primerna senčila
Uporabimo senčila mareličnih in zlatih odtenkov. Če vselej uporabljamo temne odtenke senčil, se izognemo sivim, črnim in temno rjavim odtenkom in namesto teh uporabimo morsko modre.

11. Porjavele dlani
Z uporabo samoporjavitvene kreme ali razpršila je polt na dlaneh pogosto videti nenaravna in lisasta. Temu se lahko izognemo s pravilnim nanašanjem barvnih krem ali gelov namesto samoporjavitvenih izdelkov. Na dlani jih nanašamo z manjšo gobico in se tako izognemo obarvanosti kože na notranji strani dlani.

12. Povečanje melanina
Tudi z uživanjem kapsul za spodbujanje melanina lahko ohranjamo porjavelost. Paziti moramo le na to, da jih zaužijemo do izteka roka uporabe. (eg)                                                                                              

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste