Za 70 kosov peciva
Priprava: 25 minut
Pečenje: 35 minut
Sestavine: 150 g posušenih bananinih čipsov * 1 strok vanilje * 75 g sladkorja * 2 beljaka * ščepec soli * nekaj kapljic vaniljeve arome * 50 g sladkorja v prahu * 10 kapljic rumene živilske barve.
Priprava: Pečico ogrejemo na 120 stopinj (ventilacijsko pečico na 80 stopinj). Bananine čipse zložimo drugega poleg drugega na dva pekača, prekrita s papirjem za peko. Vaniljev strok podolžno zarežemo in z nožkom izpraskamo stržen. Stržen pomešamo s sladkorjem. Iz beljakov in nekaj zrn soli stepemo čvrst sneg. Med stepanjem postopoma dodajamo sladkor z vaniljo. Dodamo tudi vaniljevo aromo in stepamo še 1 minuto. Na sladki sneg presejemo sladkor v prahu in previdno mešamo z leseno kuhalnico, da izginejo vse grudice sladkorja. Pokapljamo z živilsko barvo in samo nekoliko premešamo, da nastane marmoriran vzorec. Sladki sneg damo v vrečko z zvezdastim nastavkom za brizganje. Na vsak bananin čips nabrizgamo majhen kupček snega. Pekača damo v pečico in sušimo poljubčke približno 35 minut. Vrata pečice naj bodo medtem na špranjo priprta (pridržimo jih z ročajem lesene kuhalnice), da lahko uhaja vlaga. Pladnja med pečenjem enkrat zamenjamo, tisti, ki je bil prej zgoraj, naj bo potem spodaj. Tako se poljubčki enakomerneje posušijo. Počakamo, da se ohladijo. Nato jih ali ponudimo ali pa jih do primerne priložnosti hranimo v tesno zaprti pločevinasti škatli.
Nasvet: Namesto sladkorja in izpraskanega stržena vanilje lahko uporabimo tudi vaniljev sladkor.