Sestavine za eno osebo: 15 dag piščančjega mesa + 3 artičoke + polovica rdeče paprike + 4 šampinjoni + česen + čebula + rožmarin + peteršilj + sol + poper + olivno olje + nekaj žlic zelenjavne juhe ali vina + nekaj žlic sladke smetane.
Priprava: Nekaj kosov belega piščančjega mesa na hitro popražimo na vročem olju, da dobi značilno zlato rjavo barvo. Nato mu dodamo očiščene mehke sredice artičok, prerezane na polovico, koščke očiščene in narezane rdeče paprike, na drobno nasekljan strok česna, nekaj šampinjonov in manjšo nasekljano čebulo ter začimbe, ki se ujemajo s perutnino, na primer rožmarin, posušen peteršilj, poper in sol. Sestavine pražimo v odkriti ponvi, da se zmehčajo in prijetno zadišijo, nato pa ponev za nekaj minut pokrijemo in občasno dodamo nekaj žlic zeliščne juhe ali belega vina.
Med pripravo jedi ne mešamo, ampak ponev le previdno stresamo, da kosi artičok in piščanca ne razpadejo. Ko je jed narejena, prilijemo nekaj žlic sladke smetane, da dobimo več omake. Jed lahko ponudimo z domačim kruhom, rižem ali maslenim krompirjem, posutim z nasekljanim peteršiljem.