Za tortni model s premerom 26 cm
Priprava: 40 minut
Pečenje: 20 minut
Hlajenje: 1 ura
Sestavine: 4 jajca * ščep soli * 150 g sladkorja * 2 vrečki vanilin sladkorja * 100 g moke * 50 g jedilnega škroba * 3 žličke kakava v prahu * pol žličke pecilnega praška * 750 g jagod * 4 do 5 žlic višnjevega likerja * 600 g sladke smetane * 50 g naribane mlečne čokolade * 1 vrečka želatinastega tortnega preliva * 50 g jedilne čokolade.
Priprava: Ubijemo jajca in ločimo beljake od rumenjakov. Iz beljakov, ščepca soli in 3 žlic hladne vode stepemo sneg. Med stepanjem vsipamo v sneg 100 g sladkorja in 1 vanilin sladkor, da dobimo čvrst sladki sneg. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V skledi penasto umešamo rumenjake in 2 žlici sladkorja. Dodamo sladki sneg in previdno premešamo. Na vrh presejemo moko, pomešano s pecilnim praškom, jedilnim škrobom in kakavom. Rahlo premešamo. Zmes damo v namaščen tortni model in postavimo v pečico. Pečemo pri 180 stopinjah 20 minut. Pustimo, da se ohladi v modlu. Medtem očistimo jagode, polovico sadežev prerežemo. Ohlajeni čokoladni biskvit vzamemo iz modla in ga enkrat vodoravno prerežemo. Obe plošči pokapljamo z višnjevim likerjem. Eno ploščo položimo na krožnik, obdamo jo z obročem tortnega modla, da bomo laže in lepše oblikovali torto. Biskvitno ploščo obložimo z jagodnimi polovičkami. Stepemo sladko smetano in jo osladimo z vanilin sladkorjem. V 250 g stepene smetane zamešamo naribano mlečno čokolado. Čokoladno smetano naložimo na jagode na biskvitu. Pokrijemo z drugo biskvitno ploščo, rahlo pritisnemo in postavimo torto za 1 uro v hladilnik. Odstranimo obroč tortnega modla. Torto premažemo s preostalo stepeno sladko smetano. Na vrh torte naložimo jagode. Po navodilu z vrečke pripravimo tortni preliv, z njim prelijemo jagode. Okrasimo s kupčki sladke smetane in z nastrgano jedilno čokolado.