Za 4 osebe
Priprava: 40 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 2 dvojna piščančja prsna fileja (po 300 g) * pol šopka peteršilja * 5 žlic olja * 2 žlici limoninega soka * na grobo mlet poper * 3 žlice pomarančnega likerja * 15 brizgov omake tabasko * sol; * za sadno omako: 400 g marelic * 250 g jagod * 125 g sladkorja * 2 žlici limoninega soka.
Priprava: Meso oplaknemo, popivnamo do suhega in narežemo na kocke. Peteršilj oplaknemo, osušimo in sesekljamo. Zmešamo olje, peteršilj, limonin sok, poper, pomarančni liker in tabasko. Pomešamo z narezanim mesom in postavimo v pokriti posodi za 30 minut v hladilnik. Medtem pripravimo sadno omako. Marelice oplaknemo, izkoščičimo in sesekljamo. V 180 ml vode pristavimo sladkor in kuhamo, da se sladkorna zrna razpustijo. Dodamo marelice in jih v 15 minutah skuhamo do mehkega. S paličnim mešalnikom jih sesekljamo v kašo. Jagode očistimo, večje sadeže razrežemo. V vroči marelični kaši kuhamo jagode 1 minuto. Omako odstavimo in ji dodamo limonin sok. Koščke piščančjega mesa nabodemo na nabodala. Na razgretem žaru jih pečemo z vsake strani 3 minute. Prepečene ražnjiče ponudimo s sadno omako in svežim kruhom.
Nasvet: Kadar nimamo pri roki svežih marelic, uporabimo vložene marelične polovice. Namesto na žaru lahko spečemo piščančje ražnjiče tudi v ponvi.