Nasveti

Jesenska enolončnica

Jana
7. 10. 2010, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ponudimo s solato.

 

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 25 minut

Sestavine: 500 g majhnih krompirjev * 600 g svinjine * 300 g korenja * 300 g stročjega fižola * 3 žlice olja * 4 dl mesne juhe (iz kocke) * 1 dl sladke smetane.

Priprava: Krompirje skrtačimo pod tekočo vodo. Neolupljene skuhamo v osoljeni vodi do mehkega. Medtem oplaknemo meso in ga narežemo na 2 do 3 cm velike kocke. Solimo in popramo. Korenje očistimo, olupimo in narežemo na poševne rezinice. Fižol oplaknemo, obrežemo na konceh in narežemo na krajše, poševne koščke. V veliki ponvi segrejemo olje in popečemo meso, da z vseh strani porjavi. Meso vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. Na maščobo v ponvi damo korenje in stročji fižol. Premešamo in pražimo od 3 do 4 minute. Nato damo v ponev spet meso, zalijemo z juho in pustimo, da jed zavre. Prilijemo smetano in počasi kuhamo 10 minut oziroma toliko časa, da se fižol in korenje zmehčata. Kuhani krompir odcedimo in še vročega olupimo. Krompirje damo v ponev k fižolu in premešamo. Kuhamo še od 3 do 5 minut. Ponudimo s solato.

 

Zanimivosti

2024_11_21_LFT_GM108_Malt_WEB_120-1024x683
Zanimivosti

Slovenske železnice prejele prestižno nagrado ETC, Rail Tourism Awards 2024

jezus
Kristijani ali judi?

Kdo so mesijanski judje, pripadniki vsega pol stoletja starega gibanja

dunaj, slovenske-železnice, praznična-mesta
Zanimivosti

Najlepši praznični izleti z vlakom

sušilna stroj, pralni stroj
Sušilni stroj

Previdno s sušenjem čipkastega perila in športne opreme

spomin, pozabljivost, demenca
Hujšamo

Dieta z zimsko hrano, ki izboljša razpoloženje in zašili sive celice

parfum, darilo, prazniki, bozic, december, soliver
Zanimivosti

Izberite vonj, ki bo pisan na kožo