Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 10 minut
Sestavine: 2 jabolki * 1 steblo pora * 1 svinjska ribica (400 g) ali piščančji prsni file * 4 žlice olja * 2 žlički karija v prahu * sol * 1 žlička rjavega sladkorja * 125 ml sladke smetane.
Priprava: Jabolki olupimo, narežemo na četrtine, te pa na tanjše krhlje, očistimo jih peščišč. Por očistimo in narežemo na kolesca. Svinjski (ali piščančji) file narežemo na tanke rezine. V široki ponvi (vok) segrejemo 2 žlici olja. Popečemo meso, da zlato porjavi, nato pa ga poberemo iz ponve. V ponev damo preostalo olje in ga segrejemo. Dodamo kari in ga nekoliko popražimo. Dodamo jabolka in por, solimo ter popramo. Pražimo od 4 do 5 minut. Zalijemo s smetano, pustimo, da prevre, nato pa dodamo popečeno meso in vse skupaj še nekoliko pregrejemo. Ponudimo s svežim kruhom in solato.