Sočni ramstek s krompirjem v foliji
Za mesoljubce.
Priprava: Najprej pripravimo krompir. Umijemo ga in pod tekočo vodo skrtačimo s krtačko. Krompir osušimo in vsakega posebej zavijemo v alufolijo. Pečico segrejemo na 200 stopinj C in ga na srednji mrežici pečemo 80 minut.
Ko je pečen, ga ne do konca prepolovimo in vanj položimo nadev, ki smo ga pripravili iz jogurta, kisle smetane, drobnjaka in soli. V foliji ga položimo nazaj v izključeno pečico, da ostane topel, in se lotimo priprave mesa. Tudi postrežemo ga kar v foliji.
Iz sesekljanega česna, gorčice in popra naredimo marinado, s katero premažemo meso. V ponvi segrejemo maslo, in ko je zelo vroče, na njem spečemo zrezka. Na vsaki strani pečemo največ 4 minute, odvisno od tega, koliko zapečeno meso imamo radi. Tik pred koncem pečenja solimo.