Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 20 minut
Sestavine:
400 g peresnikov (ali drugih testenin)
400 g rdečih in rumenih paprik
1 strok česna
150 g gorgonzole
1 žlica pinjol
1 žlica olivnega olja
100 g sladke smetane
poper
Priprava:
v veliki kozici pristavimo osoljeno vodo, da zavre. V vrelo vodo damo testenine in jih skuhamo po navodilu z vrečke. Medtem ko se kuhajo, prerežemo paprike na polovico, jih očistimo semenja, umijemo in na drobno narežemo. Česnov strok olupimo. Gorgonzolo narežemo na kockice. V teflonski ponvi brez maščobe prepražimo pinjole, da zlato porjavijo. V ponvi segrejemo olje. Dodamo narezano papriko in jo med mešanjem pražimo 2 minuti. Prilijemo smetano, dodamo gorgonzolo in 4 žlice vode od kuhanja testenin ter segrejemo, da zavre. Omako kuhamo na šibkem ognju, da se sir razpusti. V omako stremo česnov strok, vse skupaj začinimo s soljo in poprom. Testenine odcedimo na cedilu, takoj jih zmešamo z omako. Naložimo na ogrete krožnike, potresemo s prepraženimi pinjolami in ponudimo.