Nasveti

Peresniki s papriko in gorgonzolo

Katja Kmet
7. 9. 2012, 13.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Paprika je prava zakladnica zdravja, poleg tega je tudi izvrstnega okusa. Če jo dopolnimo z različnimi dišavnimi zelmi, je v vsaki jedi nekoliko drugačnega okusa.

Za 4 osebe

Priprava: 10 minut
Kuhanje: 20 minut

Sestavine:
400 g peresnikov (ali drugih testenin)
400 g rdečih in rumenih paprik
1 strok česna
150 g gorgonzole
1 žlica pinjol
1 žlica olivnega olja
100 g sladke smetane
poper

Priprava:
v veliki kozici pristavimo osoljeno vodo, da zavre. V vrelo vodo damo testenine in jih skuhamo po navodilu z vrečke. Medtem ko se kuhajo, prerežemo paprike na polovico, jih očistimo semenja, umijemo in na drobno narežemo. Česnov strok olupimo. Gorgonzolo narežemo na kockice. V teflonski ponvi brez maščobe prepražimo pinjole, da zlato porjavijo. V ponvi segrejemo olje. Dodamo narezano papriko in jo med mešanjem pražimo 2 minuti. Prilijemo smetano, dodamo gorgonzolo in 4 žlice vode od kuhanja testenin ter segrejemo, da zavre. Omako kuhamo na šibkem ognju, da se sir razpusti. V omako stremo česnov strok, vse skupaj začinimo s soljo in poprom. Testenine odcedimo na cedilu, takoj jih zmešamo z omako. Naložimo na ogrete krožnike, potresemo s prepraženimi pinjolami in ponudimo.

Zanimivosti

IMG_2719
Zanimivosti

Dan v Emoniki: Vse kar potrebujete na dosegu roke

Lumniya LUX
Zanimivosti

Dosežki Marlesa v letu 2024 in ambiciozni cilji za 2025: Usmerjenost v trajnost, razvoj novih produktov in širitev na mednarodne trge

sodišče, pravica
Ustavna presoja

Čeh se na osebni izkaznici ne sme smejati iz verskih razlogov

spletni nakup, božič, darila, december
Spletne prevare

Praznična darila: pri nakupovanju z miško pazite na morebitne pasti

sirjenje-vesolja
Skrivnosti vesolja

Zdaj je jasno, a ne razjasnjeno: Vesolje se širi hitreje od pričakovanj

klinčki
Klinčki

Aromatična začimba, ki pričara vonj praznikov in toplino