Čokoladne lizike Lolita
Sestavine:
temna in mlečna čokolada
palčke za lizike
po želji sladki okraski (mrvice) za lizike.
Priprava:
Temperiramo več vrst čokolad. To pomeni, da čokolado najprej segrejemo na 45 stopinj Celzija, nato jo ohladimo na 27 stopinj Celzija in jo nato ponovno segrejemo na 31,5 stopinje Celzija. Tako je pripravljena za izdelavo lizik.
Na pultu pogrnemo peki papir in nanj enakomerno naložimo palčke za lizike. Čokolado naložimo v dresirno oziroma vrečko za brizganje in jo nabrizgano preko palčk za lizike ter po želji posujemo z okraski. Počakamo, da se čokolada strdi na sobni temperaturi, in ponudimo.
Več predlogov za sladka darilca, ki so jih po svojih odličnih receptih pripravili v slaščičarni in kavarni Lolita (iz skupine Kaval Group) v Ljubljani, poiščite v tiskani Jani (št.7, izid: 12.2.2013).