Za 4 osebe
Sestavine:
4 gomolji rdeče pese
2 jajci
5 ml belega balzamičnega kisa
2 žlici olivnega olja
2 šalotki
sok ½ limone
šopek peteršilja
sol
sveže mleti poper
20 ml kisle smetane za kuhanje
1 jabolko
Priprava:
Rdečo peso dobro očistimo in približno 45 minut (do mehkega) kuhamo. Ohladimo jo in olupimo ter narežemo na kockice. V posodi segrejemo olivno olje in na njem na hitro popražimo nasekljano šalotko ter peso, nato pa zalijemo z balzamičnim kisom, dobro zmešamo in zalijemo s toliko vode, da komaj prekrije peso. Juha mora namreč biti precej gosta. Solimo in popramo. V posodici zmešamo limonin sok, kislo smetano in zraven še naribamo jabolko. Tik pred koncem vmešamo v juho. Dodamo tudi sesekljan peteršilj in polovičke jajc, ki smo jih kuhali največ 4 minute, toliko, da so v sredini še mehka.