Nasveti

Cvetača z maslom in s kaprami

Katja Kmet
8. 6. 2014, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kapre so začimba, s katero izboljšamo okus omakam, mesnim in ribjim jedem, pogosto pa jih uporabimo tudi za okrasitev že pripravljenih pikantnih dobrot.

Za 2 osebi

Priprava: 10 minut

Kuhanje: 10 minut 

Sestavine:

1 srednje velika glava cvetače (800 g)

1 žlička limoninega soka

sol

30 g masla

2 žlici odcejenih kaper

3 žlice drobtin

poper

sladkor

2 žlici sesekljanega peteršilja 

Priprava:

Cvetačo očistimo, kocen koničasto izrežemo, glavo pa razdelimo na enako velike cvetke. Cvetke kuhamo v osoljenem kropu z dodatkom limoninega soka od 8 do 10 minut. V majhni ponvi razpustimo maslo, dodamo odcejene kapre in drobtine ter med mešanjem prepražimo, da drobtine zarumenijo. Solimo, popramo in zaokrožimo okus s ščepcem sladkorja. Kuhano cvetačo dobro odcedimo. V skledi jo zabelimo z maslom, kaprami in drobtinami. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.

Estrada

Simon Popek, Miša Molk
Začel se je LIFFe

Ljubitelji filmov spet prišli na svoj račun

pf-na-v-1-pelko
Vip Petek na TV Veseljak Golica

Primorski fantje na Veseljaku: »Morda nas bo od zgoraj pozdravil tudi Bogdan«

1731506601-z-jasno-in-glasno-1731506560883
TV Veseljak Golica

Jasna s Saško Smodej in Dejanom Dogaja

Karel III
Današnji slavljenec

Foto: Karel III. bo 76. rojstni dan praznoval delovno.

Tako kralj Karel kot njegova žena Camilla sta jasno pokazala svoje navdušenje nad konjskimi dirkami,
Estrada

Preiskava zasebnih nepremičnin britanskega kralja razkriva sporne posle

rdeča-preproga-aktual
Novost

Aktualov rojstni dan: Rdeča preproga za nastopajoče, voditelje in oboževalce