Za 2 osebi
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 10 minut
Sestavine:
1 srednje velika glava cvetače (800 g)
1 žlička limoninega soka
sol
30 g masla
2 žlici odcejenih kaper
3 žlice drobtin
poper
sladkor
2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava:
Cvetačo očistimo, kocen koničasto izrežemo, glavo pa razdelimo na enako velike cvetke. Cvetke kuhamo v osoljenem kropu z dodatkom limoninega soka od 8 do 10 minut. V majhni ponvi razpustimo maslo, dodamo odcejene kapre in drobtine ter med mešanjem prepražimo, da drobtine zarumenijo. Solimo, popramo in zaokrožimo okus s ščepcem sladkorja. Kuhano cvetačo dobro odcedimo. V skledi jo zabelimo z maslom, kaprami in drobtinami. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.