Ta pogosto tekne tudi tistim, ki sicer niso strastni ljubitelji kave. Če kokosovega sladoleda ne boste kupili, boste zanj potrebovali 435 ml kokosove kreme, 375 ml sladke smetane, 2 jajci, 2 rumenjaka, 110 g kokosovega sladkorja, 1 čajno žličko burbonske vanilje in 10 g kokosove moke. Kokosovo kremo in smetano kuhamo v kozici približno 2 minuti. Smetana pri tem ne sme zavreti. V ognjevarni skledi pripravimo jajca, jajčna rumenjaka, kokosov sladkor, burbonsko vaniljo, kokosovo moko in ščepec himalajske soli. Vse skupaj dobro zmešamo z električnim mešalnikom, da nastane penasta in gosta masa. Dolijemo kokosovo kremo in smetano. Pustimo, da se masa ohladi, vsake toliko časa malo premešamo. Ohlajeno kremo pretresemo v aparat za izdelavo sladoleda. Če ga nimamo, kremo preložimo v kovinsko posodico in zamrznemo. Sladoled moramo pustiti v zamrzovalniku čez noč oziroma vsaj pet ur.
Ledena kava s kokosovim sladoledom
Poleti jo je dobro vedno imeti pri roki, tudi gostje se je bodo razveselili. Da bo še hitreje pripravljena, lahko posežete kar po instantnih različicah ledene kave.