Mnenja

Pandemija ali plandemija

Anton Komat
11. 5. 2020, 21.59
Deli članek:

Revija Zarja
Anton Komat

Od letošnjega januarja se je svet hitro spremenil do neprepoznavnosti, in to v vseh vidikih našega bivanja. Vse se je vrtelo okrog grozovitega koronavirusa, korona tu, korona tam, korona gor, korona dol, korona sem, korona tja, odprem časopis – korona, vključim radijski sprejemnik – korona, prižgem TV – korona, grem po cesti – na plakatih korona, srečam znanca – korona, vidim policista – korona, grem v trgovino – korona, razkužilo in maske, maske povsod, ples v maskah, maskenbal, vsi smo kužni, bogati in revni, vladarji in podložniki, vojaki in duhovniki, vsi plešemo mrtvaški ples, zadnji ples s Titanika ali tistega s srednjeveških fresk hrastoveljske cerkvice. Kakor želite, kakor vam drago! Bela gospa s koso je sedaj mikroskopske velikosti in ždi skrita v vsakem mikrometru našega okolja, povsod preži na nas z edinim ciljem, da nas stisne za vrat in zaduši. Ubogi človeček prestrašen zre v višave, kjer paradira oblast, ali najvišje, kjer v nebeški večnosti biva sam Bog.

Maše dovoljene, demonstracije pač ne

Zaukazano je bilo, kresovi za 1. maj so prepovedani, toda od 4. maja bo dovoljeno obiskovanje maš v cerkvah. Hmmm, za kresove je povedano, da je en sam kres zanesljivo jedro novega množičnega izbruha, ki bo odnesel 90.000 življenj, za maše pa ni rečeno, da bo med verniki vsaj tri četrtine starejših, ki so najbolj rizična skupina. Ko sem združil zapovedi civilne in verske oblasti, sem dobil čudno podobo verskega obredja pod diktaturo koronaoblasti, namesto žegnane vode bo razkužilo, spoved bo na varni razdalji dveh metrov in zagotovljeno mora biti brezstično obhajilo. Glede cerkvene nabirke bo treba precej podaljšati ročaj mežnarjeve pušice. Kakorkoli že, dejstvo, da bodo cerkve odprte, knjižnice pa zaprte, nas vrača v srednji vek, kjer so maše dovoljene, demonstracije pa strogo prepovedane. Tlačani pa tako in tako ne smejo prekoračiti meja svoje fare oziroma grofije, ki se ji danes reče občina. In če smo že v srednjem veku, pojdimo v cerkev in poprosimo Odrešenika, da nas reši grešne golazni na oblasti, katere dejanja temeljijo na sedmih smrtnih grehih.

Izklopite medije, vklopite razum

Korona je okronala oblasti, ki so zaznale izjemno priložnost, da suspendirajo demokracijo in si z izrednimi pooblastili prigrabijo vso moč. Velja pravilo, da je število psihopatov na oblasti premo sorazmerno s številom političnih naivnežev, ki so nesposobni za dojemanje realnosti. Tako dobimo prestrašene in zato pridne množice bebcev in prodane duše plačanih »strokovnjakov«, ki jih po uporabi zavržejo sociopati na oblasti. S tem so izpolnjeni vsi pogoji za razvoj apokaliptične histerije ob suspendirani demokraciji. Takega izživljanja oblasti je bilo po svetu toliko, da je komisarka ZN Michelle Bachelet izjavila: »Izredna pooblastila ne smejo biti orožje, ki ga lahko zavihti vlada, da zatre upor, nadzoruje državljana ali se obdrži na oblasti.«

Izklopite medije, vklopite razum in se vprašajte, kako so lahko vlade, druga za drugo, brez kakršnih koli resnih znanstvenih presoj in potrebne transparentnosti sprejemale kitajski model radikalnih partijskih ukrepov za zajezitev »pandemije«, ki to sploh ni bila? Ob tem so se ljudske množice vedle kot črede ovac, ki vdane v usodo čakajo v vrsti na klavčev nož.

Koronahisterija ima odlike dobro režirane panike, zato pokukajmo malce med njene botre. 

Estrada

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

Zanimivosti

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno