Ljudje

Matevž Šalehar Hamo: Bojim se, da je vse šlo čez meje

Sonja Javornik/ revija Jana
6. 8. 2024, 07.00
Posodobljeno: 19. 8. 2024, 17.07
Deli članek:

Dobila sva se ob 9. uri zjutraj. Še en dokaz, kako so se rockerji v zadnjih desetletjih spremenili. To je bila tudi ena od tem pogovora z Matevžem Šaleharjem Hamom, ki s svojim bendom Tribute 2 Love že dolgo navdušuje ljubitelje malo tršega zvoka, čeprav dobro zvenijo tudi v akustični različici, kar bo mogoče preveriti konec leta v Cankarjevem domu. Hamo je sicer kakšno navado z leti spremenil ali omilil, vsekakor pa smo mu hvaležni, da še vedno nima dlake na jeziku in iskreno pove, kar misli.

Šimen Zupančič
Matevž Šalehar Hamo

Ali kdaj pomislite, da se lahko pojavi kakšna ženska, s katero ste bili morda v časih, ko ste bili še nadobuden roker in so si moški privoščili več kot danes, ter vas obtoži, da ste bili tudi vi preveč predrzni?

Verjetno vsak malo pri sebi premisli, ko pridejo na dan kakšne afere iz preteklosti. Gotovo sem pomislil, ali sem naredil kakšno neumnost, ki bi lahko prišla iz omare. A se mi zdi, da sem bil vedno dokaj spoštljiv do punc. Zdaj so se pravila spremenila in sem še bolj spoštljiv. (nasmešek)

Šimen Zupančič
Matevž Šalehar Hamo

Kaj to pomeni v praksi?

V praksi je koristno, da posnameva kratko izjavo, preden rečem, da si dobro videti, da ne bo to nekoč nadlegovanje. (smeh) Bojim se, da je vse šlo čez meje. Čutim, da ne rešujemo problema, saj bodo kreteni ostali in bodo verjetno še delali, kar počnejo. V takih primerih je prav, da ženske in punce povedo, kaj se je zgodilo. Tiste, ki gredo čez mejo, je treba kaznovati. Ni pa treba celotnega obnašanja kastrirati! Ker to, da ne smeš niti pogledati ženske, da si ne upaš deliti poklonov, tudi če so malo bolj seksi, je pa že preveč! Sicer je logično, da če je najprej šlo predaleč v eno smer, bo zdaj tudi v drugo smer šlo predaleč in se bo z leti uneslo. Komuniciranje mora ostati na spoštljivi ravni. A zdaj pretiravamo, saj namesto da bi težavo odpravljali, jo zapletamo. Zdi se mi, da je podobno z zakoni, ki v večini ne odpravljajo težave, ampak ustvarjajo še 47 drugih težav. V družbi je prisoten strah pri komunikaciji, a če se želiš zaljubiti, si moraš tudi upati! Po drugi strani imaš pa dopisne krožke na družbenih omrežjih, ki so resno čez mejo – mislim na fotografije spolovil pa tako naprej. Na eni strani je torej dostopno vse, česar moja generacija ni imela. Mi smo recimo kopali ob zbiralni akciji papirja, da smo videli kakšno golo dekle … (nasmešek)

Ste tudi vi iskali med starim papirjem?

Zato pa smo radi sodelovali pri teh akcijah, da smo po polnem zabojniku iskali Starte, Vroči Kaj …, saj sicer nismo videli golote, ki je zdaj dva klika stran na telefonu, pa že dobiš vse mogoče skrajnosti. Otroci ne vedo, kaj je veverica, vedo pa, kaj je 'double penetration'! To zagotovo ni prav, kajne? In potem mogoče še težje vzpostaviš odnos z nasprotnim spolom (ali istim, da bova politično korektna), ker imaš na eni strani pornič, ki nima nobene zveze z ljubeznijo, na drugi strani pa je prepovedano gledati, povedati … Seveda ne zanikam težave – kakšni tipi so res grozni, no, pa kakšne ženske tudi …

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,   št. 32, 6. avgust, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!



Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste