Ljudje

Mislila sem, da sem slaba mama

Katja Božič
12. 7. 2022, 22.00
Deli članek:

Kristino Kuzmič, spletno vplivnico hrvaških in slovenskih korenin, ki že skoraj trideset let živi v Ameriki, danes na spletu spremlja več kot tri milijone ljudi. V videozapisih zelo iskreno in duhovito govori o težavah v svojem življenju, o tem, kako se je po ločitvi pred desetletji kot samohranilka z dvema majhnima otrokoma znašla popolnoma na dnu, s kakšnimi občutki se je spopadala in kako se je dvignila, o mitih o popolnem starševstvu, težavah z najstniki … Ljudje so jo vzljubili, ker svojega življenja ne olepšuje, temveč prikazuje natančno takšnega, kot je – kaotično in nepopolno, a ga ne bi zamenjala za nič na svetu. S svojo iskrenostjo in avtentičnostjo je pritegnila samo kraljico resničnostnih šovov Oprah Winfrey.

Foto: Andrej Križ
Ameriška vplivnica Kristina Kuzmič

Med dopustom v svoji rojstni domovini Hrvaški je z družino obiskala tudi Slovenijo, domovino svojega očeta, ob izidu svoje življenjske zgodbe z naslovom Drži se! Medtem ko je bila sama zaposlena z intervjuji, so mož, otroci in sinovo dekle brezskrbno pohajkovali po prestolnici. »Sinovi punci Sarah smo želeli predstaviti najlepše kotičke Hrvaške – Dubrovnik, Zadar, Split, ona pa se je zaljubila v Ljubljano in sinu dejala, da če se bo kdaj preselila, se bo v Ljubljano,« je smeje se povedala ob našem srečanju, kjer nam je zaupala svojo zgodbo.

Bila sem povsem na tleh. Vse, kar počne, pravi – od videov, knjige, turneje po Ameriki, dela zato, ker želi pomagati ljudem – takšne vsebine si je tudi sama želela, ko se je znašla na dnu, pa jih ni bilo. »Takrat, po ločitvi pred šestnajstimi leti, sem imela občutek, da sem zaradi tega zelo slaba mama. Mnogi so mi rekli, kako se sploh lahko ločujem, ko pa imam tako majhna otroka. Sama pa sem vedela, da ta zakon ni zdrav zame, in čez leta se je pokazalo, da sem naredila prav. Kljub temu pa sem se v sebi počutila grozno. Živeli smo v eni sami sobi, otroka sta spala v postelji, jaz pa na tleh, saj za dodatno posteljo nisem imela denarja. Bila sem v takšnih finančnih težavah, da nisem vedela, kako bom nahranila otroka. Poleg tega sem bila še depresivna. Mislila sem si, da si otroka zaslužita boljšo mamo, kot sem bila jaz.« Pozneje, ko se je že malo postavila na noge, je še vedno razmišljala o tisti Kristini in občutkih, ki jih je takrat imela kot mama. »Ne želim, da se kdorkoli tako počuti, kot sem se jaz, zato skozi humor v svojih zgodbah govorim o svojih težavah in izkušnjah, da bi se nekdo, ki doživlja podobno, počutil vsaj malo manj osamljen.« Ljudem bi rada odprla oči, da slab dan, mesec, leto, tudi par let ne pomeni slabega življenja. Odprto se loteva tudi tem, povezanih z duševnim zdravjem. »Sram nas je govoriti o svojih občutkih. Tudi mene je bilo. Nikogar ni bilo ob meni, ki bi rekel: tudi jaz imam težke dni, nisem popolna mama, te popolnoma razumem, da biti starš včasih le ni tako zelo lahko …« Zaradi tega se je počutila zelo osamljeno. Pred prijatelji se je sprva pretvarjala, da je vse v redu. »Bala sem se, kaj si bodo mislili o meni, če bodo izvedeli, da sem depresivna in kako sovražim samo sebe. Ko pa sem z nekaterimi odprto spregovorila, se nihče ni mogel poistovetiti z mano.« Ker je bila ločitev precej dramatična, ni imela energije, da bi se na sodišču pogajala za preživnino, poleg tega pa pravi, da tudi oče otrok ni imel prav veliko denarja. Zato se je morala znajti po svoje. Otroka sta bila z očetom ob vikendih, da je ona lahko ta čas delala. Čeprav je po poklicu igralka, je v Los Angelesu, kjer živi in kjer bi bili vsi igralci, zaradi tega težko upati na službo v doglednem času. Vedela pa je, da bo z delom natakarice najhitreje prišla do denarja, tudi zato, ker so napitnine velike, delala pa je v dragi restavraciji. »Zaslužila sem za stanarino in osnovne življenjske potrebščine.«

Več v reviji Jana št 28, 12.7.2022

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov