V vsakodnevno prehrano vključite naslednja živila in tako preventivno poskrbite za zdravje najpomembnejše mišice v telesu.
Jogurt
Jogurt z nizko vsebnostjo maščob vsebuje močne antioksidante, vitamine, vlaknine in probiotike, ki so koristni za splošno dobro počutje in prebavo. Jogurt naj bi pozitivno in varovalno deloval tudi na srce. Blagodejno namreč deluje na arterije in ščiti pred boleznimi dlesni, ki lahko tudi povečajo tveganje za bolezni srca. Privoščite si ga skupaj z zamrznjenimi jagodami, z dodanim jagodičevjem ga spremenite v zdravo sladico.
Paradižnik
Paradižnik vsebuje zdrav odmerek vitamina C in je tako kot lubenica bogat z likopenom. Vitamin C deluje kot antioksidant in ščiti celice pred poškodbami, likopen pa varuje pred boleznimi srca. Paradižnik narežite v solato ali pripravite omako iz svežega paradižnika, origana in začimb ter jo dodajte domačim testeninam.
Avokado
Avokado je poln zdravih maščobnih kislin in kalija, minerala, ki je odličen pri nadzoru krvnega tlaka. Je tudi pomemben vir vitamina C, vlaknin in karotenoidov. Karotenoidi so povezani z manjšim tveganjem za bolezni srca in ožilja. Poleg tega, da avokado vsebuje ugoden odmerek vlaknin, telesu dokazano pomaga absorbirati antioksidante iz drugih živil, kot sta na primer špinača in korenje.
Brstični ohrovt
Nizkokalorični brstični ohrovt vsebuje tako vitamine A, C in K kot tudi mangan, kalcij in vlaknine. Te pomembne snovi omogočajo normalno strjevanje krvi, kar pomaga preprečevati nalaganje apnenca v žilah in varuje kosti pred zlomi. Ohrovt znižuje raven holesterola v telesu, zaradi protivnetnih lastnosti tudi krepi zdravje srca in ožilja.
Fižol
Že pol skodelice fižola na dan zadostuje, da je srce v optimalni formi. Fižol vsebuje topne vlaknine, ki so ključni dejavnik blagodejnega vpliva na srce. Vlaknine nase vežejo holesterol in tako preprečujejo, da bi se absorbiral v črevesju in dosegel nezdravo raven.
Orehi
Orehi so zagotovo odlični kot prigrizek, a tudi denimo kot dodatek k solati; z zdravimi maščobnimi kislinami omega 3 in antioksidanti krepijo srčno funkcijo. Uživanje dveh gramov orehov na dan dokazano izboljšuje delovanje krvnih žil pri ljudeh s sladkorno boleznijo, prav tako ščiti pred boleznimi srca. Peščica orehov na dan dokazano znižuje raven holesterola in ustvarja občutek sitosti.