Če boste premišljeno izbirali, kaj in kdaj boste dali v usta, bodo vaši kilogrami hitro začeli kopneti, izgubljali pa jih boste toliko časa, dokler boste vztrajali pri tem oziroma dokler ne boste dosegli normalne teže.
Najbolje je, da proteine jemo s proteini, ogljikove hidrate z drugimi ogljikovimi hidrati, sadje pa moramo jesti posebej.
Vsak dan začnite z enim od sadežev, polnih encimov.
Vsak dan začnite z enim od sadežev, polnih encimov, na primer ananasom, jagodami, grozdjem, papajo, lubenico, mangom, kiviji, kakiji, suhimi slivami, marelicami ali figami. Sadja lahko pojeste, kolikor hočete, vendar jejte le eno vrsto sadja naenkrat.
Počakajte eno uro, preden zamenjate vrsto sadja.
Če po sadju začnete jesti ogljikove hidrate, jih lahko jeste brez omejitev, dokler ne pojeste kaj proteinov.
Ko začnete jesti proteine, ne glede na to, koliko ste jih pojedli – tudi če ste si le vlili malo mleka v kavo ali dodali piščanca v kraljevsko solato – naj bi vsaj 80 odstotkov ostale hrane, ki jo boste tisti dan pojedli, predstavljali proteini.

Njena.si
Bi plačali 5000 € za 'odklenitev' bančnega računa?
Če ste pojedli preveč soli, jo odplaknite z lubenico.
Ogljikovi hidrati so ogljikovi hidrati – pa naj bo to škrob, zelenjava, solate ali žita – in jih, večinoma, ne bi smeli kombinirati s proteini.
Proteini so proteini – naj bodo to ribe, meso, mleko, jogurt, sir, oreščki, semena ali sladoled – in jih, večinoma, ne bi smeli kombinirati z ogljikovimi hidrati.
Maščobe, kot so maslo, olje, majoneza, kisla in sladka smetana, lahko kombiniramo tako s proteini kot z ogljikovimi hidrati, ne pa s sadjem.
Izločite lahke pijače, umetna sladila, dietne proizvode, ki vsebujejo umetna sladila in dodatke, nemlečno smetano in margarino.
Protiuteži za zajtrk dan potem
Če vas je zaneslo in ste jedli mastne, kremaste, sirove jedi (pica, mehiška hrana, veliko sladoleda, ocvrt piščanec, rebrca s pomfrijem), jih naslednje jutro pokurite z ananasom ali jagodami.
Preveč proteinov (zrezki, zarebrnice, jedi na žaru) naslednje jutro zmehčajte in prebavite z mangom (po perutnini) ali s papajo (po ostalem mesu).
Sladkarije odplaknite z grozdjem, preveč soli pa z lubenico, lahko pa jo popivnate z mesom.