Zdravje

V kateri hrani grozi salmonela?

Sašo Avramovič
5. 1. 2014, 22.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ste vedeli, da bakterije salmonele ne najdemo samo v perutnini, klobasah, jajcih, sladoledu in majonezi, ampak tudi denimo v orehih, sezamu in kosmičih?

Arhiv Svet24

Najpogostejši vzrok okužbe s salmonelo je premajhna skrb za higieno. Bakterija povzroča bljuvanje in drisko, najbolj ogroženi pa so starejši in otroci. In kako se lahko še zaščitimo pred okužbo?

Salmonela je občutljiva za temperature, višje od 80 stopinj Celzija, zato jo lahko uspešno zatremo že s toplotno obdelavo hrane. Pri zamrznjeni hrani skrbno pazimo, da živilo ohranimo zamrznjeno vse do uporabe. Hrana naj vmes nikar ne odmrzne ter nato spet zamrzne. 

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost