Grki so gambere kuhali zavite v smokvine liste, Apicius, starorimski avtor kuharskih receptov, je v svoji kuharici zapisal kar lepo število receptov s temi okusnimi rakci.
Zanimivosti
Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!
Gamberi vsebujejo veliko kalcija, magnezija, fosforja, cinka in bakra, od vitaminov pa so polni vitamina B 6 in B 12, folne kisline in vitamina A. Kot v večini morski živali so tudi gamberi bogati z omega-3 maščobnimi kislinami, kar krepi odpornost organizma. Te kisline zelo ugodno vplivajo tudi na kardiovaskularni sistem, preprečujejo bolezni srca in ožilja ter srčno aritmijo. Omega-3 pripomorejo tudi k zniževanju krvnega tlaka. Gamberi branijo organizem pred nastankom rakavih celic. So tudi učinkoviti v boju z depresijo in pripomorejo k močnejšim kostem. Dobri so za zdravo kožo in lase, ki jim dajo tudi polnost in poživijo barvo. Pospešujejo obnovo kože in s tem preprečujejo staranje.