Regrat v glavni vlogi
Najdemo ga na travnikih, ob obronkih gozda, tudi na vrtovih. Kljub temu, da ponekod velja zgolj za plevel, so nam njegove dobrodejne lastnosti za zdravje in dobro počutje že dobro znane. Ta naravni diuretik, ki je bogat z vitamini in minerali, je tudi okusna poslastica, ki se je razveselimo vsako pomlad. Privoščite si solato, rižoto, čaj ali pesto. Slednjega je najbolje pripraviti v ponvi s premazom proti prijemanju, kot je na primer ponev Rosmarino HEXA PRO, ki je odporna na poškodbe. S pestom lahko obogatite različne jedi, kot so testenine. Odlični so na primer rezanci z regratovim pestom.
Lahko prebavljivi in okusni šparglji
V okusu špargljev lahko uživamo od aprila do junija. So lahko prebavljivi, vsebujejo veliko hranil in imajo nizko kalorično vrednost, zato se neredko znajdejo tudi na jedilnikih ljudi, ki si želijo izgubiti kakšen kilogram. Pripravite jih lahko v solatah, juhah, rižotah, pitah, s testeninami ali jajci. Odlična pa je tudi fritata s šparglji. Za njeno pripravo boste potrebovali ponev, ki je primerna tudi za peko v pečici, kot je na primer nizka ponev s pokrovko Rosmarino HEXA PRO.
Zeleno bogastvo okusov in hranil
Odlična po svojem značilnem okusu in bogata s hranili – to je mlada čebula, ki se izvrstno poda različnim jedem, prileže pa se tudi, če jo uživate samostojno.
Grah je poslastica s precej nizko energijsko vrednostjo. Odličen je v številnih jedeh ali kot prikuha, uživate lahko tudi surovega ali pa ga zamrznete za kasnejše uživanje.
Spomladi si privoščite tudi brokoli, saj je bogat z mikrohranili. Surovega lahko uživate samostojno ali v solati, lahko ga skuhate ali pa le poparite, da bo ohranil več hranil.
Iz naštete pomladne zelenjave lahko v visoki ponvi s pokrovko Rosmarino HEXA PRO, v kateri so s posebno tehnologijo združene prednosti nerjavečega jekla in premaza proti prijemanju, pripravite izvrstno zeleno rižoto.
Krepčilen por
To, vsem dobro poznano zelenjavo, ki pomaga krepiti imunski sistem, lahko uporabite kar namesto čebule, saj po okusu precej spominja nanjo. Por s svojim izrazitim okusom obogati marsikatero jed. Najpogosteje ga pripravljamo v juhah, omakah ali prilogah. V loncu s pokrovko Rosmarino HEXA PRO, ki omogoča kuhanje z manj maščobe, lahko pripravite odlično hladno porovo juho Vichy.
Tako bo kuhanje čisti užitek
Da bodo bogati okusi pomladnih jedi kar najbolj prišli do izraza, pri kuhanju uporabljajte kakovostne posode Rosmarino HEXA PRO - uradno posodo najbolj priljubljenega kuharskega šova v Sloveniji. Hibridna tehnologija v posodi Rosmarino HEXA PRO na inovativen način združi prednosti nerjavečega jekla in sloja proti prijemanju. Izdelana je iz vrhunskih materialov, zato je odporna na poškodbe in pri vsakodnevni kuhi zagotavlja odlične rezultate. S posodo Rosmarino HEXA PRO lahko kuhate na vseh kuhalnih površinah: električni, keramični, plinski, indukcijski ter v pečici. Za pripravo okusnih jedi boste porabili manj maščobe in kuhali hitreje, s čimer boste prihranili tako energijo kot tudi svoj dragoceni čas.
Zbirajte Točke zvestobe in kupujte izdelke Rosmarino kar do 61 % ugodneje
V Sparu lahko s Sparovimi Točkami zvestobe* pridobite do 61 % popusta na posodo Rosmarino HEXA PRO in damaščanske nože. Vse do 11. 6. 2024 vam vsakih 10 EUR nakupa prinese eno točko zvestobe. Za nakup izbranih izdelkov Rosmarino izrežite izpolnjen zbirni kupon, ga ob nakupu predložite pri blagajni ter si s tem zagotovite popust. Zbirne kupone lahko unovčite do 25. 6. 2024 oziroma do razprodaje zalog.
*Zbiranje in unovčevanje Točk zvestobe je mogoče samo s SPAR plus kartico.