Zanimivosti

Zdravilni objem Medžimurja

Oglasno sporočilo
18. 10. 2023, 10.01
Posodobljeno: 27. 10. 2023, 08.17
Deli članek:

Dandanašnji hiter ritem življenja nudi obilo doživetij, a neizogibno prinaša tudi obilo nakopičenega stresa. Težnja po zdravem življenjskem slogu nam pri tem narekuje, da redno najdemo načine sprostitve, ki ta stres učinkovito odpravljajo in nam znova 'napolnijo baterije'. Medžimurske terme so pravi skriti dragulj in idilična destinacija za nujen resnično, celovito sproščujoč dopust.

/
Terme Sveti Martin, prvo healtness letovišče v Evropi

Medicina se po dolgih stoletjih še naprej razvija v smeri celostnega zdravljenja. Postopki zdravljenja uma in telesa poleg obsegajo tudi sprostitev, rehabilitacijo in aktivacijo. Za uspešno okrevanje, postopno reaktivacijo in uvajanje optimalnih navad ter vzorcev naše telo in duša potrebujeta le najboljše razmere, ki mu zagotavljajo popoln počitek – prav to je pod geslom ''healthness'' (health+wellness) poglavitni cilj medžimurske termalne oaze. Te zajemajo vse sprostitvene elemente in udobje wellnessa v objemu edinstvenih lepot narave z obilo možnosti za zdrav, aktiven dopust.

Mađerkin breg je idilična destinacija za kolesarski izlet.

Tradicija in inovacija v svetu wellnessa

Prava wellness zatočišča v Medžimurju predstavljajo oaze termalnih kopeli, savn, masaž, solarijev, kozmetičnih in frizerskih storitev. Medžimurci prav radi razvajajo in nudijo tradicionalno učinkovite sprostitvene metode, ki se jih spominjajo še od časa prednikov. To se odraža na široki ponudbi dovršenih terapij za vsakogar, od športne regeneracije do boja s stresom. Številni antistresni programi in programi zdravja, lepote in sprostitve so razpoložljivi v pravih termalnih središčih kot so tudi LifeClass Terme Sveti Martin.

Terme Sv. Martin

Več kot 43.000 let je nastajala ena najkakovostnejših termalnih vod v Evropi, ki izvira v Toplicah Sveti Martin. S počastitvijo tradicije in sprejetjem okolju prijaznih, najnovejših inovacij so te veličastne terme paradni konj regije, trikratne prejemnice nagrade Evropske destinaciji odličnosti (EDEN). Spoštovanju narave celotnega letovišča priča tudi več certifikatov EU Ecolabel za trajnostno in družbeno odgovorno poslovanje.

Terme Sveti Martin nudijo popolno zatočišče pred vrvežem vsakdana

LifeClass Terme Sveti Martin so začetniki koncepta healthness. Ta vam na enem mestu nudi kombinacijo aktivnega počitka, wellness doživetja in ozaveščanja o lastnem zdravju z namenom obnavljanja ravnotežja in prebujanja telesa, duha in duše. Za vse, ki si želijo ohladitve v vročih poletnih dneh, je na voljo slikovit Aquapark Martilandia v objemu narave, ki prinaša številne zabavne objekte za vse starosti. Prek celega leta pa letovišče Sveti Martin privlači z bazeni s termomineralno vodo v kompleksu Temple of Life, bogatim repertoarjem masaž, savn in tretmajev v centru Beauty & Wellness ter izvrstno gastronomsko ponudbo v treh restavracijah in dveh lokalih. Poleg dobrega počutja v okviru resorta poskrbijo tudi za zdravje. Obiskovalcem so na voljo diagnostične in zdravstvene storitve Poliklinike Lumbalis in centra frekvenčne medicine Terme Sveti Martin.

Zdravljenje v gibanju

Že dolgo velja, da pomemben delež zdraviliškega počitka predstavlja tudi redno, uravnovešeno gibanje na svežem zraku. Medžimurje nudi obilo možnosti za rekreacijo, od katerih najbolj priljubljena je odkrivanje krasot te slikovite dežele s kolesom. Ena številnih mikavnih destinacij za potep s kolesom je razgledni stolp Goričko sviralo na prelepem Madžerkinem bregu, od Term Sveti Martin oddaljenem le 10 km. Tam se je, kot pravijo, zemlja zaljubila v nebo in obiskovalcem nudi prav nebeški pogled na igrive gričke okoliša.

Mađerkin breg nudi nepozaben pogled na spektakularno medžimursko pokrajino.

V tem novozgrajenem razglednem stolpu domujejo tudi vgrajene orgle, ki ob aktivaciji igrajo melodije s pomočjo vetra. Z 28 metrov visokega gledišča se na jasen dan ponuja pogled na kar pet držav, razgled z razgibanostjo Medžimurske županije pa na lica vselej privabi nasmeh. Kar pri tem pogledu predvsem pade v oči, so navidez neskončne vrste avtohtone trte, zaradi katerih je Madžerkin breg prepoznan kot eden najlepših celinskih razgledov na Hrvaškem.

Regeneracija duše in telesa

V Medžimurju se tako prepletajo naravne lepote, zdraviliška tradicija in sodobni pristopi k wellnessu. Regija, ki se ponaša s slikovitimi griči, termalnimi vrelci in kolesarskimi potmi, je pravo zatočišče za vse, ki iščejo popolno ravnovesje med telesom in duhom. LifeClass Terme Sveti Martin so le vrhunec ponudbe, ki obljublja regeneracijo, sprostitev in nepozabna doživetja. Ob obisku Medžimurja se vsak obiskovalec prepriča, da je to kraj, kjer se duša sprosti in srce napolni z radostjo. Ne čakajte na pravi čas za sprostitev – razvajajte se z brezskrbnim oddihom v medžimurskih termah in se prepustite doživetjem, ki vam jih ponuja ta edinstvena regija.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste