Prvi dan si za zajtrk pripravite eno grenivko s 140 g jogurta, za kosilo 120 ml posnetega mleka, 360 ml zelenjavne juhe in šest polnozrnatih krekerjev. Vaša večerja naj bo 120 ml posnetega mleka, 170 g v belem vinu dušene vahnje in 170 g sliv. Naslednji dan si za zajtrk privoščite 30 g puste slanine, 110 g gob, 140 g jogurta in 120 ml breskovega nektarja. Za kosilo specite 170 g piščančjega fileja, zraven pa pojejte 170 g grozdja in spijte 120 ml posnetega mleka. Večerjo naj sestavljajo 170 g testenin, 230 g paradižnika iz pločevinke, dve jabolki in spet 120 ml posnetega mleka.
Sadje za sladek začetek tedna
Če ste dieto začeli na soboto, je tretji dan diete ponedeljek. Na ta dan za zajtrk pojejte štiri polnozrnate krekerje s 120 ml posnetega mleka, za kosilo pa 120 ml posnetega mleka, sadno solato in 350 g zelene solate s fižolom. Za večerjo si privoščite 140 g jogurta, 110 g sadne solate in dva kosa polnozrnatega kruha. Četrti dan se za zajtrk posladkajte s 110 g breskev iz pločevinke in 140 g jogurta. Za kosilo imejte 120 ml posnetega mleka, 110 g sliv, 120 g tunine solate in štiri ržene krekerje, za večerjo pa zeleno solato s paradižnikom, čebulo, zeleno in kumaro, eno jabolko ter seveda 120 ml posnetega mleka. Naslednji dan začnite s 55 g puste šunke, dvema paradižnikoma, eno polnozrnato štručko in 120 ml posnetega mleka. Kosilo naj sestavljajo dva kuhana krompirja, 140 g jogurta in dve pomaranči, za večerjo pa pojejte pečeno polenovko, 110 g rjavega riža, eno hruško s skutnim nadevom in spijte 120 ml posnetega mleka.
##IMAGE-1203571##
Zadnji dan je dovoljena marmelada!
Šesti dan naj bo za zajtrk 55 g polnozrnatih kosmičev, 120 ml posnetega mleka in 120 ml pomarančnega soka, za kosilo 120 g popečenega fižola, 120 ml posnetega mleka in 350 g ananasa, za večerjo pa en pečen krompir, 170 g puranjega mesa z brusnicami in 140 g jogurta. Dieto zaključite s petimi dušenimi slivami, dvema kosoma polnozrnatega opečenca in eno čajno žličko pomarančne marmelade za zajtrk ter 230 g sadne solate in 140 g jogurta za kosilo. Večerja naj bo 170 g rezin govedine s popečeno zelenjavo in kuskusom, 120 ml posnetega mleka ter pomaranča.
Pravilo
Zaužijte do 360 ml posnetega mleka in najmanj 350 g sadja, 170 g beljakovin, 350 g zelenjave, 170 g jedi iz žit in 140 g manj mastnega jogurta.
Trebušnjaki se začnejo v kuhinji
In sicer s hujšanjem. Najlažje bomo maščobne obloge na kritičnih predelih telesa izgubili tako, da se odrečemo maščobam ter skrbno odmerjamo ogljikove hidrate in beljakovine.