Onesnaženo okolje je vzrok številka ena. Ko strupi prodrejo v telo, v krvni obtok oziroma prebavila, se spremenijo v posebno vrsto kisline oziroma luga, ki sprva povzroča slabosti, glavobole, prebavne težave in utrujenost. Preveč kislo, onesnaženo okolje bi po naravni poti sčasoma zakisalo vse najpomembnejše, vitalne organe. Organizem se proti temu bori tako, da kisline zaklene v obliki maščobnih blazinic. Tako se strupi sicer izločijo iz obtoka, vi pa se redite. V čim bolj zastrupljenem okolju živite, tem bolj vas ogroža debelost. Kajpak veliko k temu prispeva sodoben način življenja, vključno s predelano hrano.
Kako vam lahko pomaga hrana?
Hrana, ki še posebej uspešno nevtralizira kislino, je, kajpak, zelo naravna. Največ teh sestavin je v avokadu, brokoliju, špinači, zeleni, kumaricah, zeleni listnati zelenjavi, paradižniku, papriki, citrusih. Vsa ta hrana hitro popravlja telesno kemično neravnovesje; v njej je namreč obilo bikarbonata, kalija in kalcija, ki nevtralizirajo kislino. Občutek sitosti pa si lahko podaljšate tudi s polnozrnatim kruhom, rjavim rižem ali polnozrnatimi testeninami. Ogljikovi hidrati ne smejo vsebovati glutena, zato je še posebej dobrodošla kvinoja, tudi koruza. Po drugi strani pa se morate med dieto na daleč izogibati predelani hrani, ki zakisanost povzroča: belemu sladkorju, predelanim ogljikovim hidratom, najbolj belemu kruhu. Tudi mesa raje ne uživajte vsak dan, čim večkrat izberite morske sadeže in posnete mlečne izdelke. Diete se držite dva tedna in zagotovo boste opazili veliko razliko. Zavestno se odločite za mirnejše življenje. Naše telo pač ni ustvarjeno za nenehne duševne in telesne napore, potrebuje vsaj odmor, da bi znova lahko uravnovesilo pH. Zato je v sklopu pH-diete prepovedano tudi obremenjevanje telesa z naporno telesno vadbo, saj ta zakisanost telesa močno poveča.
Hitra hrana
Vedno je dobro imeti v mislih, da morate, če želite nevtralizirati kislost enega hamburgerja, pojesti kar šest obrokov hrane, ki nevtralizira kislino.
Dve muhi na en mah
Živila, ki nevtralizirajo kislino, so avtomatično tudi zdrava in nizkokalorična, vsebujejo pa veliko vlaknin, ki dodobra napolnijo želodec.
Maščobne blazinice
V manj kislem okolju se zmanjšajo tudi vnetni procesi, to pa pomeni, da se celice zaklenejo pred odvečno maščobo.