POGLEJ ME IN VEDEL BOŠ, KDO SEM

Kaj o vas pove vaš obraz?

jk/revija Jana
27. 3. 2022, 21.06
Posodobljeno: 7. 3. 2023, 09.13
Deli članek:

Ljudska govorica že od nekdaj pozna izraze, kot so odločno čelo, jasen pogled, zaklenjene ustnice, oster nos ... Ne sekirajte se, če se vam zdi, da imate prevelik nos ali ušesa, saj naj bi te obrazne značilnosti o vas pripovedovale tudi marsikaj dobrega.

Dreamstime
Velika usta nakazujejo na ekstrovertirano osebnost, ki zlahka navezuje stike in je pogosto tudi v središču dogajanja.

Oglata brada razkriva impulzivnost

Oglat spodnji del obraza, pri čemer brada nekoliko izstopa, nakazuje, da imamo opravka z impulzivno osebo, ki je nagnjena k naglim, spontanim odločitvam. V najslabšem primeru lahko postane celo agresivna. Če se brada med govorjenjem pomika nazaj, gre za osebo, ki zna sklepati kompromise, včasih pa to razkriva tudi pomanjkanje samozavesti. Jamica v bradi izdaja občutljivo osebo.

Široko čelo ima razumevajoča oseba

Čelo od nekdaj povezujemo z razmišljanjem in intelektom. Visoko čelo je pregovorno znak pametnega človeka. Dejansko drži, da so ljudje z izrazitim čelom zelo radovedni, v odnosih z okoljem pa razumevajoči. Ljudje z nizkim ali ozkim čelom se nagibajo k naglim, celo preuranjenim sodbam. Tudi način, kako se čelo guba, nam izda marsikaj: tako, na primer, navpična črta nad nosnim korenom nakazuje vztrajnost, vodoravne gube na čelu pa imajo ljudje, ki preveč tuhtajo.

Majhen razmak med očmi – smisel za detajle

O človeku izvemo neverjetno veliko že samo iz njegovega pogleda. Običajno uporabljamo izraze, kot so toplina, hlad, globina, sijoče oči … Kaj pa zenice? Tudi te razkrivajo kar nekaj podatkov. Še posebej o tem, kakšen odnos ima nasproti stoječa oseba do nas. Če smo za nekaj zainteresirani, se naše zenice samodejno razširijo. Kadar se počutimo nelagodno, se zožijo. A vrnimo se k očem: že razdalja med očesoma ima svoj pomen. Manjšo razdaljo imajo ljudje, ki jih močno zanimajo podrobnosti, večji razmik med očesoma pa je značilen za romantične in ustvarjalne osebe.

Velik nos, značilnost ustvarjalnih

Vse, ki so nesrečni zaradi prevelikega nosu, naj potolaži dejstvo, da velik nos nakazuje močan značaj, ustvarjalnega človeka in markantno osebnost. Običajno so to tudi zelo ambiciozni ljudje. Majhen nos pa imajo ljudje z manjšim egom, ki so občutljivi in empatični in s katerimi je izvrstno delati v skupini.

Velika ušesa, aktiven človek

Posameznik, ki ga krasijo velika ušesa, je v življenju skoraj zagotovo zelo podjeten, ves čas aktiven in zelo uspešen. Posebna odlika ljudi z velikimi ušesi je tudi ta, da znajo hitro navdušiti druge za svojo idejo. Majhna ušesa pa nakazujejo osebo, ki je taktna, obzirna in ima visok prag tolerance. V določenih primerih je tudi negotova in želi biti čim manj opažena. Tudi ušesna mečica pove marsikaj o človeku: večja in rahlo viseča mečica izdaja idealista, nasprotno pa je majhna in neizrazita mečica značilna za stvarne in pragmatične osebnosti.

Majhna usta razkrivajo iskren in zadržan značaj

Takoj za očmi so prav usta tista, ki jih najprej opazimo na obrazu. Dileme ni: polne ustnice skorajda v vseh okoljih in kulturah veljajo za čutne. Najbolj strastni so ljudje s posebej izstopajočo in polno zgornjo ustnico – morda od tod tudi toliko prizadevanj za umetno povečanje ustnic v sodobnem času. Velika usta nakazujejo na ekstrovertirano osebnost, ki zlahka navezuje stike in je pogosto tudi v središču dogajanja. Majhna usta razkrivajo iskreno dušo, tudi nekoliko bolj zadržan značaj. Ljudje z majhnimi in trdo stisnjenimi ustnicami točno vedo, kaj želijo. Močno središčno zarezo na zgornji ustnici imajo osebe, ki so občutljive, empatične in sočutne. Ta oseba bo hitro vedela, kako pomagati drugemu.

Tanki lasje, občutljiva duša

Lasje so pri ocenjevanju človeka enako pomembni kot posamezni deli obraza. Še več: prav lasje najobčutljiveje reagirajo na vse spremembe v našem življenju. Zato tudi veliko povedo o človeku. Zelo jasno odražajo jezo, žalost, srečo … Tanke in občutljive lase imajo ljudje, katerih duša je prav tako občutljiva, hkrati pa so ustvarjalni in običajno zelo kultivirani. Ženske z bujnimi lasmi delujejo erotično vznemirljive in veljajo za neprilagodljive. Svetlolasci so praviloma nežni in občutljivi ter vzbujajo v drugem človeku potrebo, da bi jih zaščitil. Temnolasi ljudje so uravnoteženega značaja in jih odlikuje potrpežljivost. Rdeči lasje izdajajo temperament in trdovratnost. 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste