Za 2 osebi potrebujete:
- 150 g rjavega riža
- 1 lovorov list
- 300 ml zelenjavne juhe
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 3 žlice olivnega olja
- po 1 zelena in rumena paprika
- 200 g paradižnika
- 1 bučka
- 100 g fete
- timijan, origano, bazilika, sol
Priprava:
Riž prelijte s hladno juho, mu dodajte lovorov list in ga namakajte čez noč. Naslednji dan ga v isti tekočini zavrite in kuhajte približno 20 minut. Lovor odstranite.
Čebulo in česen olupite ter zrežite na trakove oziroma sesekljajte. V ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja in na njem popražite čebulo ter česen. Dodajte narezano papriko in bučke, zelišča in sol ter na hitro prepražite. Primešajte odcejen riž in po okusu še začinite. Paradižnike sesekljajte in primešajte rižu.
Jed posujte z razdrobljeno feto in pokapljajte s preostalim oljem.
V reviji ★★★ LIZA/MAJA★★★ najdete še več receptov za okusne jedi. Tudi na spletu.