V trgovinah in v vsakdanjem govoru običajno uporabljamo oba termina, ali pa o mesnih izdelkih govorimo kot o "tirolski", "posebni", "čajni" ... in se ne ubadamo preveč s tem ali gre za salamo ali klobaso.
Pa vendar, razlika obstaja. Salama je, kot pravi pravilnik o kakovosti mesnih izdelkov "izdelek iz mletega mesa in maščobe, polnjenih v naravne ali umetne ovitke, pri katerem se s sušenjem zmanjša vsebnost vode". Klobasa pa je po tem pravilniku "mesni izdelek ali mesni pripravek, ki ga dobimo tako, da napolnimo naravne ali umetne ovitke z nadevom različnih vrst in količin razdetega mesa, maščobnega tkiva, kožic, drobovine, ostankov veznega tkiva in dodatnih sestavin in tehnoloških dodatkov".
Na kratko povedano - salame so "suhe", klobase pa "sveže ali obarjene". Tako je recimo poli salama tehnično gledano klobasa, čajna klobasa pa salama. Zapleteno? No, ja ... Imena so si pač izmislili proizvajalci in so se obdržala in mogoče pri nekaterih ustvarila zmedo.
Sicer pa tudi savinjski želodec nima veliko zveze z želodcem, razen te, da z njim radi napolnimo naše.