Poletje je čas lahkih obrokov, ki ob občasni vročini nađih teles ne obremenjujejo preveč, poleg tega pa je seveda treba skrbeti tudi za linijo. Vseeno pa je treba poskrbeti, da naše telo dobi dovolj polnovrednih snovi.
Ena izmed jedi, ki to ponuja je običajno pizza, vendar je tudi ta lahko poleti preveč težka, zato so Italijani iznašli način, kako jo narediti prijaznejšo trebuščku v poletnih mesecih - in nastala je crespella italiana ali italijanska palačinka, ki združuje tipičen mediteranski okus pizze in lahkotnost francoskih palačink.
Sestavine za 4 osebe:
2 stroka česna
olivno olje
150 g zamrznjene listne špinače
sol
8 palačink
125 g mocarele
nastrgan parmezan
bazilika
Priprava:
1 Česen sesekljajte in ga popražite na vročem olju. Dodajte odmrznjeno špinačo, jo začinite s soljo in podušite do mehkega.
2 Palačinke prekrijte s špinačo, rezinami mocarele in nastrganim parmezanom. Malce jih segrejte in postrezite, okrašene z baziliko. Lahko jih tudi zvijete ali preložite, jih potresete s parmezanom in jih popečete na žaru.
Zraven postrezite le veliko skledo solate in imate poletno kosilo.
Tega in še več idej za lahek poletni obrok lahko najdete v