Poletni namaz
Za 6 oseb
Priprava: 15 minut
Sestavine: ½ redkve, 1 šopek bio redkvic z zelenim delom, ½ limone, 1 pest soljenih mandljev, 4 žlice grškega jogurta, 1 žlica kremnega svežega sira, 1 žlička hrena s kislo smetano, sol, poper, olivno olje, drobnjak.
Priprava: Redkev olupimo, na grobo zrežemo in rahlo solimo. Redkvice umijemo, jim odrežemo vrhnji zeleni del, plodove narežemo in rahlo solimo. Zeleni del potopimo v vodo, v katero smo iztisnili limonin sok, osušimo in liste poskusimo. Če grenijo, jih dve minuti blanširamo v vreli vodi. Potem pa liste na olju popražimo in solimo. Mandlje pražimo tri minute v ponvi brez maščobe. Vse sestavine stresemo v mešalnik in ukašimo do želene teksture. Po potrebi dosolimo. Drobnjak sesekljamo in potresemo po namazu.