Zanimivosti

Okus plus: svinjska rebrca z okusom po dimu

Revija Maja
15. 6. 2019, 16.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste pripravili? Ne? Kaj pa, če postrežete s slastnimi svinjskimi rebrci po našem receptu?

Revija Maja
Svinjska rebrca

Svinjska rebrca z okusom po dimu

Sestavine (za 4 osebe):
• 4 svinjska rebrca
• 4 žličke Kotányi Žar smoked začimbne mešanice
• 4 žlice oljčnega olja
• 300 g stročjega fižola
• 8 rezin slanine
• 100 ml jabolčnega soka
• 1-2 ciabatti

Koraki priprave :

Svinjska rebrca imajo lahko okus po dimljenih rebrcih tudi, če nimate žara za dimljenje. Kako? Berite dalje.

Svinjska rebrca dobro splaknite pod tekočo vodo in jih osušite s papirnato brisačko. Zmešajte mešanico začimb za žar z okusom po dimu z oljčnim oljem in z marinado dobro premažite rebrca. Pokrijte z aluminijasto folijo in pustite v hladilniku za vsaj 2 uri.

Pokuhajte stročji fižol v slanem kropu 5 minut, ohladite pod mrzlo vodo in zavijte v rezine slanine.

Rebrca popecite na žaru. Če imate žar s pokrovom za dimljenje, jih pecite na manjši temperaturi (140 °C) in dlje časa (90 minut). Če imate žar brez pokrova, jih pecite na višji temperaturi, dokler ne bodo hrustljavo zapečena. Vmes polivajte z jabolčnim sokom. Na koncu popecite še v slanino zavit stročji fižol.

Postrezite z rezinami ciabatte, ki ste jih rahlo popekli na žaru.

Priprava v pečici: Segrejte pečico na 140 °C in pecite rebrca približno 90 minut. Zadnjih 10 minut imejte vklopljeno funkcijo za žar.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 24. 5. 2019.