Pečena mesna štruca po domače
Sestavine za 6 oseb
675 g zmlete govedine
55 g svežih drobtin
2 stepeni večji jajci
1 sesekljana čebula
100 g starega kruha
100 ml mleka
2 stroka sesekljanega česna
300 g sesekljanega korenja
45 g nastrganega parmezana
1/2 čajne žličke peteršilja in majarona
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
sol, poper
1 dl juhe
200 g paradižnikove omake
Priprava
Pečico segrejemo na 175 stopinj.
Čebulo narežemo na drobno in popražimo na nekaj žlicah olja. Popraženo odstavimo in ohladimo.
V večji skledi pregnetemo meso, dodamo vse preostale sestavine in vse skupaj še enkrat temeljito pregnetemo.
Dobljeno maso oblikujemo v štruco in jo položimo v nizek pekač, na dno vlijemo 1 dl juhe in paradižnikovo omako.
Pečemo eno uro. Zadnjih 5-10 minut jo premažemo z nekaj žlicami olja, vklopimo funkcijo žar, da se lepo zapeče po vrhu.