Zanimivosti

Pečena mesna štruca po domače

A. K., Maja
29. 3. 2019, 11.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem receptu?

Revija Maja
Mesna štruca

Pečena mesna štruca po domače

Sestavine za 6 oseb
675 g zmlete govedine
55 g svežih drobtin
2 stepeni večji jajci
1 sesekljana čebula
100 g starega kruha
100 ml mleka
2 stroka sesekljanega česna
300 g sesekljanega korenja
45 g nastrganega parmezana
1/2 čajne žličke peteršilja in majarona
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
sol, poper
1 dl juhe
200 g paradižnikove omake

Priprava

Pečico segrejemo na 175 stopinj.

Čebulo narežemo na drobno in popražimo na nekaj žlicah olja. Popraženo odstavimo in ohladimo.

V večji skledi pregnetemo meso, dodamo vse preostale sestavine in vse skupaj še enkrat temeljito pregnetemo.

Dobljeno maso oblikujemo v štruco in jo položimo v nizek pekač, na dno vlijemo 1 dl juhe in paradižnikovo omako.

Pečemo eno uro. Zadnjih 5-10 minut jo premažemo z nekaj žlicami olja, vklopimo funkcijo žar, da se lepo zapeče po vrhu.

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.