Zanimivosti

Za prste obliznit': zelenjavni kolački

M. O. Ž., Zarja
27. 3. 2019, 11.01
Deli članek:

Svežo špinačo odlikujejo krhki in izrazito zeleni listi, bogati z antioksidanti in vitaminom K. Ker vsebuje zelo malo maščob in kalorij ter je lahko prebavljiva, je nepogrešljiva sestavina številnih diet.

Revija Maja
Zelenjavni kolački

Zelenjavni kolački

Za 12 kolačkov

Priprava: 15 minut

Čas pečenja: 25 minut

Sestavine: 400 g kuhanega krompirja brez olupkov, 200 g sveže zelenjave (graha, pora, češnjevega paradižnika, mlade špinače), ½ šopka mlade čebule, 6 jajc, 100 g kisle smetane, 100 g naribanega sira, sol, poper, muškatni orešček.

Priprava: Kuhan krompir pretlačimo. Zelenjavo očistimo in na drobno zrežemo. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Jajca razžvrkljamo in zmešamo s kislo smetano. Vmešamo nariban sir, zrezano zelenjavo in krompir. Solimo, popramo, začinimo z muškatnim oreščkom. Mešanico z žlico odmerimo v namaščen pekač za mafine in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 25 minut.

Objavljeno v reviji Zarja št. 12, 19. 3. 2019.